Seksi
Nimimerkki: Kysyjä

Minipillerit ja yhdynnän jälkeinen vuoto

Moi mulla on käytössä minipillerit ja olen käyttännyt niitä oikein mutta välillä yhdynnän jälkeen minulla alkaa menkat ja en tiedä onko se normaalia. Toinen kysymys on että onko mahdollista tulla raskaaksi vaikka on pillerit mutta mies on tullut joka kerta minun sisälle

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Kerroit, että sinulla on käytössä minipillerit. Etenkin minipillereiden aloituksen yhteydessä on varsin tyypillistä, että ensimmäisten kuukausien aikana ilmenee tiputteluvuotoa, joka voi olla kirkasta verta, rusehtavaa tuhrua tai aavistuksen punertavaa vuotoa. Kuvauksesi perusteella en ole ihan varma mitä tarkoitat sillä, että yhdynnän jälkeen sinulla alkaa kuukautiset. Epäilen kuitenkin, että tarkoitat jonkinlaista yhdynnän jälkeistä verenvuotoa? Kuukautiskierron lopulla, hetki ennen kuukautisten alkamista, seksin yhteydessä tulevaan vuotoon voi sekoittua hieman verta, jolloin vuoto voi olla rusehtavaa. Yhdynnän jälkeinen verenvuoto, voi aiheutua myös esimerkiksi limakalvoille yhdynnän aikana syntyneestä nirhaumasta. Tällaisessa tapauksessa apuna voi toimia liukuvoiteen käyttö. Joskus yhdynnän jälkeinen verenvuoto voi kuitenkin olla merkki tulehduksesta tai seksitaudista. Jos seksitaudin mahdollisuus on olemassa, kannattaa hakeutua seksitautitesteihin. Mikäli yhdynnänjälkeinen verenvuoto on toistuvampaa, on sen syy hyvä selvittää lääkärin vastaanotolla.

Kysyit myös raskauden mahdollisuudesta minipillereitä käytettäessä. Ohjeiden mukaan käytettynä minipilleri on varma ehkäisymenetelmä. Sen ehkäisyteho on noin 99 prosenttia. Raskauden mahdollisuus on siis todella, todella pieni, mutta kuitenkin olemassa. Suurin osa raskauksista alkaa unohtuneen pillerin takia.

Mukavaa alkanutta vuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?