Seksi
Nimimerkki: Huolestunut

Minipillerit ja vuoto

Hei,
Ongelmana on vaaleanpunainen/pinkehtävä emätinvuoto.

Olen aloittanut minipillerit n. pari kuukautta sitten. Ekat menkat olivat normaalit, toiset kestivät 27 päivää. Tämän jälkeen alkoi lähes heti pinkehtävä hajuton vuoto emättimestä. Mielestäni vuoto ei näytä verestävältä.

Olen ottanut pillerit aina kuten kuuluukin, ajallaan yms. niin kuin pitääkin.

Negatiivisen raskaustestin tein kuukausi sitten, kun kyseiset 27 päivää kestäneet kuukautiset olivat myöhässä, testi oli kuitenkin nega ja menkat alkoivat. Pistin tämän siis hormonaalisen ehkäisyn aloituksen piikkiin.

Mikä siis vikana?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Mitä luultavimmin tilanteessasi on kyse tavallisesta minipillereiden aloitusvaiheen ongelmasta. On hyvin tyypillistä, että ensimmäisen 3 kk aikana on tiputteluvuotoa, joka voi olla kirkasta verta, rusehtavaa tuhrua tai vain aavistuksen punertavaa vuotoa. Minipillereiden aloituksen yhteydessä vuodot voivat olla epäsäännölliset jonkin aikaa. Sen jälkeen vuodot joko vähitellen jäävät pois, harventuvat tai säännöllistyvät johonkin rytmiin. Kannattaa rauhassa odottaa.

Mutta muista kuitenkin, että myös osaan seksitaudeista voi liittyä verestävää vuotoa. Jos on olemassa mahdollisuus, että olisit saanut joskus seksitaudin, eikä testejä ole tehty, kannattaa olla yhteydessä terveydenhuoltoon.

Jos tautitestit on tehty tai riskiä ei ole, voit olla rauhallisin mielin ja seurata tilannetta. Jos vuoto jatkuu edelleen 1-2 kk kuluttua, suosittelen olemaan yhteydessä sinulle ehkäisyn määränneeseen paikkaan.

Aurinkoista syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?