SeksiYleinen
Nimimerkki: hämillään oleva 17v

Minipillerit ja kuukautisten pois jääminen

Hei!
Haluaisin varmistaa yhden asian minipillereistä, kun aloitin ne n. 3 viikkoa sitten.

Olen siis käyttänyt niitä sen 3 viikkoa ja säännöllisten kuukautisten aika meni ohi ja ajattelin hetken olevani raskaana, mutta muistin minipillereiden vievän kuukautiset pois tietyillä ihmisillä. Ehdin hetken ilahtua ajatuksesta, eihän kovin moni kuukautisista pidä. Pari päivää sitten unohdin ottaa pillerin oikeaan aikaan kaksi päivää peräkkäin (toinen heitti tunnilla ja toinen noin kahdella tunnilla) sen jälkeen olen ottanut ne normaalisti. Olen myös harrastanut melko aktiivisesti kondomilla suojattua seksiä tämän viikon aikana, mutta en ole raskaudesta huolissani.

Anteeksi tämä pitkä taustaselitys, mutta kysymykseni siis kuuluu, että voiko minipillereiden käytön aikana kuukautiset jäädä pois vasta tietyssä vaiheessa? Kuukautiseni siis tulivat nyt noin 38 päivän kierron jälkeen ja tiedän, että ne voivat olla epäsäännölliset, mutta voiko ne kuitenkin vielä jäädä kokonaan pois?

Kiitos etukäteen!

Heippa ja kiitos kysymyksestäsi!

Vielä ei kannata päätellä, millainen kuukautisrytmi pillereiden kanssa tulee olemaan. Kun on käyttänyt pillereitä noin 3 kk, on jo paljon viisaampi. Vuodot voivat jäädä pois, harventua, pysyä suunnilleen säännöllisenä tai tihentyä, ihmisestä riippuen. Tavallista on, että tosiaan vasta muutaman kuukauden käytön jälkeen näkee, miten omat vuodot alkavat asettua. Kannattaa siis jatkaa seurantaa ja kuukautisten merkkaamista vaikka kalenteriin tai kuukautissovellukseen.  On mahdollista, että vuotosi vielä tulevat, mutta vähän poikkeavassa aikataulussa. Mitä huolellisempi olet pillereiden ottamisen kanssa, sitä paremmin myös kuukautiset pysyvät kurissa.

Aurinkoista kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?