Seksi
Nimimerkki: 15 vuotias tyytö

Minipillereiden käyttö ja raskauden mahdollisuus

mulla on käytössä azalia minipillerit ja harrastettiin eilen poikaystävän kanssa seksiä ilman kortsua. Hän ei tietääkseni tullu sisää (en kyllä siltikää oo ihan varma) mutta silti pelkään raskaaksi tulemista, sillä en ole ihan 100% varma oonko viimesen viikon aikana syöny jokasen pillerin ihan ajallaa. pitäiskö hakea jälkiehkäsy vai ei?

Moikka!

Oikein käytettynä minipillereiden ehkäisyteho on 99%, eli sitä voidaan pitää lähestulkoon varmana ehkäisymenetelmänä. Minipillerit pitäisi muistaa kuitenkin ottaa samaan aikaan päivästä, jottei niiden ehkäisyteho heikkene. Jos kahden pillerin ottamisen väli on ollut yli 27 tuntia, ehkäisyteho on saattanut heiketä. Siinä tapauksessa seuraavien 7 päivän aikana tulisi käyttää pillereiden rinnalla jotain muutakin ehkäisyä, eli kondomia.

Eli käytännössä jos et ole muistanut ottaa jokaista pilleriä ajallaan, etkä ole myöskään käyttänyt yhdynnässä kondomia, on raskauden riski olemassa. Minimaalinen riski olisi olemassa joka tapauksessa, koska minipilleritkään eivät ole 100% varma ehkäisykeino. Kohdallasi riski voi olla kuitenkin nyt suurempi, jos et ole muistanut ottaa pilleriä joka päivä oikea-aikaisesti.

Jos asia sinua kovasti mietityttää, suosittelemme sinua ottamaan jälkiehkäisytabletin mahdollisimman pian. Mitä nopeammin lääkkeen ottaa, sitä parempi sen ehkäisyteho on. Jälkiehkäisytabletteja on markkinoilla kahdentyyppistä valmistetta. Toinen valmiste tulee ottaa viimeistään 72 tuntia yhdynnästä parhaan vaikutuksen saamiseksi. Toisen valmisteen voi käyttää vielä 120 tunnin (viiden päivän) kuluttua yhdynnästä. Voit ostaa jälkiehkäisytabletin apteekista ja lukea siitä vielä lisää Hyvä kysymys -sivun artikkelista.

Oliko vastauksesta hyötyä?