Seksi
Nimimerkki: Joona

Milloin voi aloittaa seksin harrastamisen?

  Olen 11 ja minua mietityttää voinko minä jo harrastaa seksiä ja milloin on hyvä aloittaa ja minun luokalla on yksi tyttö josta minä tykkään tosi paljon

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Seksin harrastamisen aloittamiselle ei ole mitään ennalta määrättyä ikärajaa tai hetkeä 😊 Se, milloin seksiin toisen kanssa on valmis ja kypsä, on hyvin yksilöllinen juttu. Ensin kannattaa tutustua rauhassa omaan kehoon ja sen reaktioihin. Itsetyydytys on tähän hyvä ja turvallinen keino. Kehon lisäksi myös mielen tulee olla valmis seksiin. Se tarkoittaa sitä, ettei ajatus seksistä ja läheisyydestä pelota tai ahdista. Ja tietysti seksi toisen kanssa edellyttää, että myös toinen on valmis seksiin niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Kerroit, että luokallasi on tyttö, josta pidät todella paljon. Oletko kertonut jo tytölle tunteistasi? Ihastumisesta kertominen on usein jännittävää, mutta se kannattaa tehdä, jotta saa selville onko tunteille vastakaikua. Voit lukea vinkkejämme ihastuksesta kertomiseen täältä. Sitten kun seurustelu tulee sinun kohdallasi ajankohtaiseksi, ei seksin kanssa kannata kiirehtiä. Ensimmäisessä seurustelusuhteessa läheisyyttä kannattaa opetella ja isoja asioita ovat myös kädestä pitäminen sekä pussailu 😉 Onkin siis hyvä odottaa, että molemmilla on se tunne, että haluaa ja on valmis seksiin toisen kanssa. Voit käydä lukemassa aiheesta lisää täältä.

Kivaa loppuvuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?