Seksi
Nimimerkki: 10 kohta 11 vuotias tyttö
Ikä: 9-12v

Millaisia murrosiän muutoksia tytöillä on?

Päivää! Minä mietin ja haluaisin tietää että mitä murrosiän merkkejä ja juttuja tytöillä on ja minkä ikäisenä suurinpiirtein murrosiän merkit alkavat ja jos niitä alkaa tulemaan kannattaako jutella vanhempien kanssa ja kertoa vanhemmille niistä asioista?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Tyypillisiä ensimmäisiä murrosiän merkkejä tytöillä ovat rintojen kehitys ja häpykarvoitus. Nämä alkavat usein siinä 10 – 13 vuoden iässä. Keho alkaa myös muuttamaan muotoaan, kun rasvakudoksen määrä lisääntyy 🙂 Murrosiän hormonit voivat vaikuttaa myös mielialaan ja tunteisiin, ja mieli voi olla myllerryksissä.

Vanhempien tai jonkun muun luotettavan aikuisen kanssa juttelu murrosiän aiheuttamista muutoksista ja mieltä askarruttavista asioista kannattaa ehdottomasti! He ovat käyneet nuoruudessaan läpi vastaavia muutoksia, joten ymmärtävät ajatuksiasi niiden suhteen varmasti. 😊 Myös esimerkiksi koulun terveydenhoitajan kanssa voi käydä juttelemassa, jos jokin askarruttaa. Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa voit jutella näistä aiheista chatissä nimettömästi asiantuntijan kanssa.

Laitoin sinulle tähän alle linkkejä Väestöliiton Hyvä Kysymys -palvelun artikkeleihin, joista voit käydä lukemassa lisää murrosiästä:

Miten murrosikä vaikuttaa kehoon?
Miten murrosikä voi vaikuttaa tunteisiin?

Mukavaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?