Seksi
Nimimerkki: Pitääkö olla huolissaan
Ikä: Yli 18v

Miksi valkovuotoni haisee?

Minun valkovuotoni on alkanut tuoksahtamaan hieman etikkaiselta ja silloin tällöin saatan tuntea kun minua kutittaa sieltä päin (tämä tapahtuu harvoin). Minulla on myös kierukka käytössä ja olen hämilläni asiasta että mistä se voisi johtua. Valkovuoto on yhä valkoista mutta paljon tahmeampaa ja huomaan hajun silloin kun käyn esim. vessassa tai suihkussa.

Hei, kuulostaa harmilliselta vaivalta!

Harmillista myös se, että valitettavasti meidän on vaikea arvioida asiaa viestisi perusteella. Sinun täytyykin nyt hakeutua vaivastasi lääkäriin, joka pystyy arvioimaan tilannettasi paremmin.

Normaalisti valkovuodossa on lähinnä limaa, maitohappobakteereja ja emättimen seinämästä irronneita soluja. ​Sinun tilanteessasi ”kiltit” maitohappobakteerit lienevät korvautuneet hapettomissa oloissa viihtyvillä bakteereilla. Tällaista tilannetta sanotaan bakteerivaginoosiksi. Muitakin vaihtoehtoja on, mutta ne ovat epätodennäköisempiä.

Bakteerivaginoosille tyypillistä on, että valkovuoto alkaa haista tympeältä ja sen ulkonäkö muuttuu harmahtavaksi. Kierukan käyttäjillä bakteerivaginoosia esiintyy yleisemmin kuin muilla. Vaiva paranee kuitenkin hyvin lääkkeillä, mutta niitä varten tarvitset lääkärin kirjoittaman reseptin. Ota siis rohkeasti yhteyttä lääkäriin!

Oliko vastauksesta hyötyä?