Seksi
Nimimerkki: Huolestunut
Ikä: 9-12v

Miksi rintani ovat isommat kuin luokkalaisillani?

Moi! Minua mietityttää se että minulla on isommat rinnat kuin muilla luokkalaisilla. Olen 4.lk

Hei nimimerkki “Huolestunut” ja kiitos kysymyksestäsi.

Murrosikä ja sen tuomat muutokset herättävät luonnollisesti paljon tunteita ja ajatuksia. On todella ymmärrettävää, että murrosiässä pohtii omaa kehitystä ja vertailee myös välillä itseään muihin. Murrosikä etenee jokaisella omaan tahtiin ja muutokset kehossa tapahtuvat yksilöllisesti. Toisilla murrosikä alkaa aiemmin ja toisilla myöhemmin. Viestisi perusteella vaikuttaa siltä, että murrosiän kehityksesi etenee täysin normaalisti. Sinulla saattaa olla vain murrosikään kuuluva rintojen kasvu alkanut hieman aiemmin muihin luokkakavereihin verrattuna.

Rintojen kasvu on yksi ensimmäisistä murrosiän merkeistä syntymässä tytöiksi määritellyillä. Rintojen kasvu ja kehitys tapahtuu hyvin yksilöllisesti eikä niiden kokoon tai kasvuun voi itse oikein vaikuttaa. Rintojen kasvu alkaa keskimäärin 10–13 vuoden iässä ja kehitys kestää noin 3–5 vuotta. Toki iän myötä ja läpi elämän keho muuttuu, ja sen myötä myös rintojen koossa ja muodossa voi tapahtua muutoksia. Jokainen meistä on oma ainutlaatuinen yksilönsä myös rintojen suhteen ja siksi omaan kehoon ja itseen kannattaa suhtautua lempeästi ja hyväksyvästi. Ne juuri sinulle ominaiset piirteet tekevät sinusta kauniin ja erityisen.

Jos sinua jäi vielä jokin mietityttämään ja haluat lukea lisää rinnoista ja niiden kehityksestä, niin luotettavaa tietoa löytyy lisää täältä.

Oikein ihanaa kesänjatkoa sinulle 😊

Oliko vastauksesta hyötyä?