Seksi
Nimimerkki: piipaa

Miksi rintani eivät ole vielä kehittyneet?

Oon 13-vuotias tyttö ja mun rinnat ei oo vieläkään kehittyneet tai kasvaneet. Kaikilla mun luokkalaisilla ja rinnakkaisluokkalaisilla on jo kehittyneet rinnat ja mulla ei. Ärsyttää, kun haluaisin itsellekin jo. Voiko ylipaino vaikuttaa siihen?

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Murrosiässä on tosi luonnollista pohtia, miten oma kehitys etenee. Lisäksi tulee helposti verrattua itseään muihin ja ihan ymmärrettävästi saattaa alkaa harmittaa tai tulla hieman ulkopuolinenkin olo, jos itsellä muutoksia ei ole vielä tapahtunut. Murrosikä etenee kuitenkin jokaisella omaan tahtiin, eikä sen etenemiseen voi itse valitettavasti vaikuttaa. Jokaisella muutokset tapahtuvat kuitenkin jossain vaiheessa.

Kun tytöllä alkaa rintojen kehitys murrosiässä, alkuun vain nänni on yleensä koholla. Sen jälkeen rintarauhaskudosta alkaa muotoutua, itse rinta kohota ja nännin ympärillä oleva nännipihakin usein suurenee. Rintojen kehitys kestää noin 3-5 vuotta. Toisilla rintojen kehitys alkaa heti murrosiän alkuvaiheessa, toisilla vasta myöhemmin. Mainitsemallasi ylipainolla ei ole vaikutusta siihen, jos rintojen kehitys ei vielä ole alkanut. Sinulla ei siis ole syytä huoleen 😊

On myös hyvä muistaa, että erilaisia rintoja ja nännejä on lopulta oikeastaan yhtä paljon kuin maailmassa on ihmisiä. Rintojen kehittymisen lisäksi siis myös niiden muoto ja koko vaihtelevat hyvin paljon. Mitään oikeaa muotoa tai kokoa ei ole olemassa rintojen/nännien suhteen.

Muistathan myös, ettei rintojen koolla tai muullakaan ulkoisella asialla ole vaikutusta siihen, millainen olet ihmisenä. Olet arvokas ja hyvä juuri sellaisena kuin olet <3

Rinnoista ja niiden kehityksestä löydät lisää tietoa täältä.

Oliko vastauksesta hyötyä?