Seksi
Nimimerkki: 12.v tyttö

Miksi itsetyydytys ei tuo enää nautintoa?

Moi! Mikä neuvoksi kun itsetyydytys ei tuo enää haluttua nautintoa?

Moi ja kiitos kysymyksestäsi!

Viestisi perusteella itsetyydytys on aiemmin tuottanut sinulle nautintoa, mutta tällä hetkellä näin ei enää ole. Viestistäsi ei selviä, kauanko tilanne on jatkunut, mutta on hyvä tiedostaa, että elämässä voi välillä tulla kausia, jolloin nautinnon saaminen tuntuu vaikealta tai ei ylipäätään tee mieli seksiä. Kannattaa siis olla armollinen itseään ja kehoaan kohtaan. Lempeä ja ymmärtäväinen suhtautuminen itseensä edesauttaa nautinnon sallimista ja saamista itselle, kun taas itsesyytökset ja vaativuus itseä kohtaan vievät sitä kauemmas.

Nautinnon kokeminen edellyttää rentoutunutta mieltä ja riittävää kiihottumista. Keho ja mieli ovatkin hyvin herkkiä erilaisille häiriötekijöille, jotka voivat hankaloittaa nautinnon saamista. Onko jokin asia viime aikoina vienyt keskittymistäsi muuhun tai stressannut sinua? Se voisi selittää tilannettasi, mutta syy voi toki olla muuallakin. Aina mitään selkeää syytä ei välttämättä edes ole. Muistathan myös, että ei ole mikään pakko itsetyydyttää, jos sinusta ei tunnu siltä tai se ei juuri nyt tuota mielihyvää. Halutessasi voit pitää itsetyydytyksestä taukoa ja kokeilla sitä taas, kun sinun tekee mieli. Kun keskittyy muihin kivoihin ja mielihyvää tuottaviin asioihin, kuten esimerkiksi harrastuksiin tai ajanviettoon kavereiden kanssa, keho voi alkaa taas virittyä seksuaalisen nautinnon vastaanottamiselle.

Suosittelen sinua pohtimaan, mitä nautinto tarkoittaa sinulle, millaista nautintoa haluaisit saada ja millainen merkitys itsetyydytyksellä on sinulle. Itsetyydytystä ei kannata ajatella suorituksena, jossa voi joko onnistua tai epäonnistua. Sen sijaan sooloseksin tarkoituksena on yleensä rentouttaa, tuoda hyvää oloa, saada ajatuksia muualle, purkaa paineita tai tutustua omaan kehoonsa. Itselleen voi tuottaa nautintoa monella eri tavalla, minkä vuoksi omaan kehoon kannattaa tutustua rauhassa. Voit tunnustella, miltä erilaiset kosketukset tuntuvat eri puolilla kehoasi. Näin voit löytää sinulle sopivat nautinnon tuottamisen tavat sekä nautinnollisimmat kehonosat. Lisää vinkkejä itsetyydytykseen saat Hyvä Kysymys -sivuston artikkelista.

Kosketuksen lisäksi omilla mielikuvilla ja fantasioilla on keskeinen rooli nautinnon saamisessa. Omaa kiihottumista ja nautintoa voi voimistaa mieltä kutkuttavilla ajatuksilla tai vaikkapa kuvien avulla. Kannattaa pohtia, mitkä asiat juuri sinua kiihottavat. Ajatuksesi ja fantasiasi ovat vain sinua varten, ja sinulla on lupa kiihottua niistä – olivat ne sitten millaisia tahansa.

Löytöretki omaan nautintoon kestää koko elämän ajan. Vaikka nyt itsetyydytys ei tuo sinulle tarvitsemaasi nautintoa, se ei tarkoita, että tilanne jatkuisi loputtomiin. Olet vielä hyvin nuori, joten sinulla on vielä paljon tutkailtavaa ja löydettävää. Toivotan sinulle iloa ja uteliaisuutta tälle löytöretkelle!

Oliko vastauksesta hyötyä?