Seksi
Nimimerkki: emoji

Miksi itsetyydyttäessä tulee paljon valkovuotoa?

Onko normaalii että valkovuotoa tulee usein runsaasti kun itsetyydytän mutta pikkareissa sitä näkyy vaan vähän?

Kiitos kysymyksestäsi!

On täysin normaalia, että itsetyydytyksen aikana emättimestä erittyy nestettä enemmän kuin muulloin. Kosteuden erittyminen emättimen seinämistä on kehon reaktio, joka on yleensä yhteydessä seksuaaliseen kiihottumiseen. Tämä erittyvä neste on kehon itse tuottamaa liukastetta. Kiihottuessa kehossa voi tapahtua myös muita reaktioita, kuten sydämen sykkeen voimistumista sekä häpyhuulten ja klitoriksen turpoamista. Voit lukea seksuaalisesta kiihottumisesta lisää Hyvä Kysymys -sivuston artikkelista. Itsetyydytyksestä puolestaan löytyy tietoa Fressiksen artikkelista ja täältä.

Kehon reaktiot ja todelliset mielihalut eivät kuitenkaan automaattisesti ole yhteydessä toisiinsa: Emättimen kostuminen ei aina johdu kiihottumisesta, eivätkä kiihottumiseen liittyvät reaktiot yksistään kerro, että henkilö olisi valmis seksiin. Lisäksi henkilö voi olla kiihottunut, vaikka emätin ei olisikaan kostunut.

Valkovuodon tehtävänä on pitää emätintä kosteana ja puhdistaa sitä. Valkovuodon alkaminen on osa murrosiän tuomia muutoksia ja kertoo siitä, että keho valmistautuu kuukautisten alkamiseen. Kuukautiset alkavat yleensä parin vuoden sisällä valkovuodon alkamisesta. Valkovuodon määrä, koostumus, väri ja haju vaihtelevat kuukautiskierron eri vaiheissa.

Riemukasta talven jatkoa sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?