Seksi
Nimimerkki: Mietteliäs

Miksi esinahka rullautuu takaisin terskan päälle seksissä?

Onko normaalia että esinahka ei vetäydy terskan taakse erektiossa? Kädellä saan sen kyllä helposti vedettyä taakse mutta esimerkiksi yhdynnässä ja kondomissa se rullautuu aina takaisin terskan päälle. Minun on tämän takia välillä todella vaikeaa harrastaa seksiä. Mitä teen?

Moikka!

Kertomasi perusteella kuulostaa siltä, että sinulla voi olla ahdas esinahka. Yleensä esinahka vähitellen löystyy ja väljenee murrosikään tultaessa tai sen aikana. Joillakin esinahka kuitenkin jää kireäksi. Tämä ei sinänsä ole vaarallista, mutta joillekin siitä voi koitua vaivaa esimerkiksi tulehdusten tai seksin aikaisen kivun muodossa.

Esinahan kireyttä voi yrittää helpottaa venyttelemällä varovasti esinahkaa terskan taakse esimerkiksi suihkun tai itsetyydytyksen yhteydessä liukastetta tai voidetta apuna käyttäen. Toisaalta kerroit, että saat jo vedettyä esinahan helposti terskan taakse, mutta seksin aikana se rullautuu takaisin terskan päälle vaikeuttaen seksin harrastamista. Viestistäsi ei ilmene, millä tavoin esinahan rullautuminen hankaloittaa seksiä ja aiheuttaako se sinulle kipua tai muuta haittaa nautinnolle. Joka tapauksessa suosittelen sinua varaamaan ajan lääkärille, joka voi arvioida tilanteen. Esinahan kireyttä voidaan hoitaa esimerkiksi reseptillä saatavalla hormonivoiteella tai esinahan korjausleikkauksella. Juuri sinun tilanteeseesi parhaiten sopivat hoitotoimenpiteet selviävät kuitenkin parhaiten keskustelussa lääkärin kanssa.

Toivottavasti vastauksesta on sinulle apua. Halutessasi voit lukea lisää esinahasta ja sen kireydestä täältä. Tsemppiä ja nautintoa talveesi!

Oliko vastauksesta hyötyä?