Seksi
Nimimerkki: Mikael

Mikä avuksi kun esinahka jäi jumiin terskan taakse?

Hei, olen 15-vuotias poika, ja pari päivää sitten vedin esinahan terskan päältä niin että terska näkyi kokonaan. En saanut laitettua esinahkaa edes takaisin se oli niin kireä. En käyttänyt mitään voidetta tai sellaista mikä helpottaisi sitä. se sattui hetken ja sitten huomasin aamulla herätessäni että terskan alle oli ilmestynyt jokin ikäänkuin pussin tapainen juttu missä on herkkää ihoa, seuraavana päivänä tämä juttu oli suurempi, ja nyt minun on hankala kävellä normaalisti ilman että tuntuu ärsyttävältä ja erektion tullessa alkaa sattumaan ja sattuukin aivan kunnolla nykyään, se juttu on kasvanut aika suureksi jo ja penis ei jaksa edes nousta kunnolla ylös sen takia, oon yrittäny saada asiasta selkoa netistä, muttei ole löytänyt asiaan apua, kunnes luin äsken jonkun artikkelin jostain fimoosista, jossa kuvailtiin ongelmaani hiukan.

Hei nimimerkki Mikael,

Kiitos kysymyksestä. Tilannetta, jossa esinahka jää terskan taakse jumiin ja kiristää terskaa, kutsutaan tosiaankin parafimoosiksi. Se edellyttää kiireistä hoitoa, joten kerro viivyttelemättä  asiasta vanhemmillesi, hakeudu päivystykseen tai mene vähintääkin kouluterveydenhoitajan vastaanotolle. Esinahkaa on todella vaikea saada takaisin omin konstein.

Parafimoosi on toisaalta harvinainen sen jälkeen kun murrosikä ja sukuelinten kasvu on alkanut. Voisi ajatella että kun penis on jo kasvanut siitä, mitä se oli pikkupoikana, se on myös vahvistunut ja kestää ohuen esinahkaihon pientä puristusta.  Koska olet jo ilmeisesti sinnitellyt asian kanssa muutamia päiviä, ehkä tilanne ei ole niin vaarallinen. ”Pussin tapainen” on siis esinahkaa jonka laskoksiin on kertynyt kudosnestettä.

Suosittelen siis, että käyt joko pikimmiten juttelemassa asiasta kouluterveydenhoitajalle tai varaat ajan lääkäriin. Täältä voit lukea ohjeet lääkäriin hakeutumisesta: Miten pääsee lääkäriin? | Hyväkysymys.fi (hyvakysymys.fi)

Oliko vastauksesta hyötyä?