Seksi
Nimimerkki: Vera

Mikä avuksi, jos ei ehdi saamaan orgasmia yhdynnässä?

Kysymystä on lyhennetty alkuperäisestä.

Hei. Olen 20v nainen, ja olen yhdessä 18v miehen kanssa. Olemme olleet pari kuukautta yhdessä, ja harrastamme seksiä lähes päivittäin. Minulla on poikaystäväni nopean laukeamisen johdosta yksi seksin nautinnollisuutta rajoittava juttu, joka olisi hyvä pystyä ratkaisemaan. En nimittäin ehdi saada orgasmia yhdynnässä.
Tiedän aiempien kokemusteni perusteella, että pystyn saamaan orgasmin yhdynnässä. Se vaatii kuitenkin melko pitkäkestoisen yhtämittaisen yhdynnän. Olemme puhuneet todella paljon seksistä (myös tästä asiasta), eikä puhuminen ole meille vaikeaa. Poikaystäväni haluaisi tietenkin antaa minulle orgasmin yhdynnässä, mutta epäilee kestävänsä koskaan riittävän pitkään.
Olemme kokeilleet pitää taukoja suuseksissä, ennen kuin kumppanini laukeaa. Se on onnistunut hyvin.
Olisiko olemassa jotakin keinoa, jolla yhdyntä voisi kestää pitempään? Tauot auttaisivat varmasti siinäkin, mutta minun orgasmini karkaisi entistä kauemmas. Tarvitsisin nimenomaan yhtäjaksoista peniksen liikettä sisälläni.

Hei ja kiitos kysymyksestä!

Siemensyöksyn herkkyyttä esiintyy kaikenikäisillä miehillä, mutta tavallisemmin tämä ilmenee nuorella iällä. Osa miehistä kokee siemensyöksyn herkkänä koko ikänsä ja toisilla taas tilanne muuttuu iän ja kokemuksen karttuessa. Kuvaat, että kaipaat orgasmia nimenomaan yhdyntäseksissä ja koet, että keskeytykset vievät orgasmia kauemmaksi. Voi olla, että yhdyntäseksin aikana mieli saattaa herkästi keskittyä siihen, milloin toinen laukeaa. Tällöin on vaikea keskittyä omaan nautintoon ja kiihottuminen vaikeutuu.

Olettekin kokeilleet pitää taukoja suuseksin aikana ja tätä kannattaa toki kokeilla myös yhdyntäseksin aikana. Se voi auttaa kumppania oppia säätelemään laukeamista. Terskasta, peniksen päästä, voi myös puristaa napakasti, kun laukeaminen on lähellä. On olemassa myös puuduttavia geelejä/suihkeita, jota voi laittaa penikseen ennen yhdyntään. Tuotteet vaikuttavat peniksen tuntoherkkyyteen. Miesten on myös hyvä treenata lantionpohjan lihaksia, sillä vahvat lantionpohjanlihakset voivat vaikuttaa laukeamisherkkyyteen.

On hyvä kuulla, että pystytte puhumaan seksistä avoimesti. Seksi kehittyy kokemuksen kautta ja yhdessä kumppanisi kanssa voitte pikkuhiljaa löytää sellaisen tavan harrastaa seksiä, mistä molemmat saavat riittävästi tyydytystä. Voitte hakeutua myös keskustelemaan asiasta seksuaaliterapeutin vastaanotolle, jos tarvitsette lisäapua asian käsittelyyn.

Ihanaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?