Liike
Nimimerkki: Sukka #dunkkis

Mikä avuksi jalkojen hikoiluun, joka nolottaa?

Kysyjä kertoo liikuntaan liittyvästä jalkojen hikoiluongelmastaan, joka nolottaa häntä.

Moikka!

Kerrot viestissäsi jalkojesi hikoilusta, joka aiheuttaa sinulle kiusallisia tilanteita. Ensinnäkin, on täysin normaalia, että jalat hikoilevat kengissä ja erityisesti vielä urheilun aikana, joten asiassa ei sen puolesta ole mitään hävettävää. Tietysti se voi silti nolottaa, koska vaivasta haluaisi päästä eroon, jos se aiheuttaa kiusallisia tilanteita ja jos asiasta on sinulle ikävästi huomautettukin. Valitettavasti toisilla jalat vain hikoilevat enemmän kuin toisilla. Et varmastikaan ole kuitenkaan ainoa, jota nolottaa omien jalkojen hikoilu. 😊

Kerrot luonnollisestikin vaihtavasi sukat liikuntatunnin jälkeen, ja oletan sinun myös pesevän jalat vaihdon yhteydessä. Jalat on muutenkin hyvä pestä ja sukat vaihtaa päivittäin. Tärkeää on myös kuivata jalat ja varpaiden välit huolella pesun jälkeen, jotta niihin ei jää kosteutta. Kosteus voi aiheuttaa sieni-infektioita, etenkin jos jalat muutoinkin tuntuvat hautuvan kengissä.

Sukkien ja kenkien materiaali vaikuttaa jalkojen hikoiluun. Niiden olisi hyvä olla kosteutta siirtävää ja hengittävää materiaalia. Näistä materiaaleista voit lukea lisää mm. Terveyskirjaston artikkelista. Kenkien on myös hyvä antaa kuivua käyttökertojen välillä. Apteekista on saatavilla myös erilaisia jalkasuihkeita ja -deodorantteja, jotka voivat auttaa. Jos vaiva ei tunnu helpottavan, kääntyisin vielä esimerkiksi jalkaterapeutin puoleen, joka osaa arvioida tilannettasi paremmin.

Toivottavasti tästä viestistä oli sinulle apua. Kivaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?