Mieli
Nimimerkki: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Mielen pahoinvointi ja itsetuhoisuus

Mul ei oo oikeita kavereita ja ne ”kaverit” mitä mulla on tykkäis jos tapan itteni mikä pitäs kyl tehä.

Hei ja kiitos tärkeästä viestistäsi.

Viestistäsi välittyy, että sinun on hyvin paha olla ja mielessäsi on käynyt itsesi vahingoittaminen. Kun oma olo on huono, on hyvin hankala nähdä ympärillä mitään hyvää. Tällöin voi helposti tuntua myös siltä, että kukaan ei toivo itselle hyvää, tai ympärillä olevat ihmiset eivät välitä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Sinulla on varmasti ympärillä ihmisiä, joille olet tärkeä ja jotka eivät halua sinua menettää.

Kun oman pahan olon kanssa jää yksin pitkäksi aikaa, voi siitä olla hyvin hankala päästä eroon. Onkin siis tärkeää, että saat apua pikimmiten. Avun pyytäminen ja omasta tilanteesta puhuminen voi tuntua vaikealta. On kuitenkin hyvin tärkeää, että et jää pahan olon kanssa yksin. Jos läheisille aikuisille puhuminen jännittää, voi jutella asiasta aikuisten kanssa myös nimettömänä MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa tai chatissa. Chat on auki joka ilta, joten voit käydä kokeilemassa vaikka jo tänään.

Kouluvuotesi on vasta alussa ja edessä on vielä monta uutta kokemusta ja mahdollisuuksia tutustua uusiin kavereihin. Se miltä sinusta tuntuu nyt, ei siis tarkoita sitä, että siltä tulisi tuntumaan aina, vaan uusien kokemusten ja ihmisten myötä olosi voi hyvinkin todennäköisesti muuttua paremmaksi. Omaa oloa parantaa, kun ympäröi itsensä ihmisillä ja asioilla, jotka tuovat hyvää mieltä. Jos siis mahdollista, niin vältä viettämästä aikaa sellaisten ”kavereiden” kanssa, jotka eivät oikeasti paranna oloasi. Omassa koulussasi tai nuorisotoiminnassa voi olla myös erilaista harrastustoimintaa, jonka kautta voi löytyä uusia kavereita. Kannattaa kysyä opettajalta näistä lisää.

Se, että laitoit meille viestiä, kertoo, että sinussa on valtavasti voimaa ja sisimmässäsi halua voida paremmin. Rohkeutta sinulle, uskalla luottaa siihen, että asiat kääntyvät parempaan suuntaan – sinä ansaitset voida hyvin.

Oliko vastauksesta hyötyä?