Liike

MattePlays: ”Vein toimistoäijät kiipeilemään”

Youtube -videollaan MattePlays vie kollegoitaan kokeilemaan harrastustaan kiipelyä ja kannustaa katsojia lisäämään liikettä arkeen!

Youtube -videollaan MattePlays vie kollegoitaan kokeilemaan harrastustaan kiipelyä, eli boulderointia. Videon aikana hän innostaa etsimään ja kokeilemaan itseä kiinnostavia lajeja ja jakaa vinkkejä helppoon liikkeen lisäämiseen arjessa.

Liikkeen lisääminen arkeen voi tuntua välillä haastavalta, mutta aloittamalla pienin askelin ja lisäämällä sitä kiireettä voi huomaamattaan innostua liikkumaan. Liikettä arkeen voi lisätä esimerkiksi pitämällä puolen tunnin välein tauon, jolloin nousee ylös ja tekee taukojumpan tai käy kävelemässä. Minuutinkin pituinen liikettä sisältävä tauko auttaa verenkiertoa, lisää vireystasoa ja ennaltaehkäisee lihasjumeja.

Tärkeää on aktivoitua pitkin päivää ja oppia huomaamaan sitä, miten helppoa se lopulta onkaan ja kuinka paljon hyötyä siitä on itselle. Liikettä arkeen voi lisätä myös hyötyliikunnan myötä. Voit valita portaat hissin sijaan tai viedä roskat, vaikkei olisi muuta asiaa ulos. Muista uskoa itseesi ja havainnoida positiivisia hyötyjä. Ehkäpä huomaat kuukauden päästä liikettä lisättyäsi, että nukut paremmin? tai kenties kroppasi tuntuu vetreämmältä ja ajatus kulkee selkeämpänä. Liike kannattaa!

 

Katso myös

Liikkumisen hyödyt

Liikkuminen edistää terveyttä ja hyvinvointia. Liikkuminen vaikuttaa positiivisesti fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen, ehkäisee sairauksia ja vammoja, tukee vammoista kuntoutumista,... Lue lisää
Artikkeli
Liike

5 yllättävää syytä harrastaa liikuntaa

Liikkuessa kunto kasvaa, terveys vahvistuu ja mieli virkistyy, sehän on selvää. Mutta liikunnalla on monia yllättäviäkin vaikutuksia, joita et arvaisi.

Artikkeli
LiikeYleinen

7 x Näin liikut tunnin joka päivä – ja helposti!

Koulussa, kotona ja kavereilla tulee istuttua ihan liikaa. Jokaisen pitäisi nimittäin muistaa liikkua vähintään tunti päivässä. Näistä aineksista kokoat sen helposti.