Ruoka

Marjajäätelö

Superhelppo marjajäätelö on parasta kuumana kesäpäivänä.

Marjajäätelö

Raaka-aineet

400 g pakastemarjoja

1 ½ dl rasvatonta maitoa

rkl sokeria

Valmistusohje

  1. Soseuta puolijäiset marja tehosekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää maito ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Mausta sokerilla. Kaada seos kannelliseen rasiaan ja pakasta ainakin tunniksi.
  2. Ota jäätelö pehmenemään huoneenlämpöön noin 10-20 minuuttia ennen tarjoilua. Muotoile palloja lusikalla tai jäätelökauhalla.

Valitsemalla kaupassa Sydänmerkki-tuotteen voi helposti parantaa omaa ruokavaliotaan terveellisempään suuntaan. Katso kaikki Sydänmerkki-reseptit täältä.

Enchiladat

Herkulliset enchilada-tortillakääröt voit tehdä liha,kana,kala tai kasvisversiona.

Jonnan 4H-kerho innostaa tyttöjä ja poikia kokkaamaan

Jonna Partanen, 18, käy lukiota ja harrastaa vapaa-aikanaan ruuanlaittoa. Hän kokkailee sekä itsekseen että kavereiden ja perheen kanssa. ”Olen oppinut ruuanlaittoa kotona vanhemmiltani ja isoäideiltäni. Tykkään tutkia reseptejä ja kokeilla niitä.” Terveellinen kotiruoka on Partasen juttu. Hän arvostaa ruuassa ekologisuutta ja terveellisyyttä. ”Teen mielelläni esimerkiksi fajitaksia kasvis-soijatäytteellä, koska en itse syö lihaa. Pataruokiakin teen lihan […]

3 hyvää tapaa syödä aamiainen

Mikä kolmesta aamusyöjätyypistä olet? Tunnista itsesi ja löydä itsellesi maistuvin aamiainen.

Kotiruoka: hanki nämä perusruokatarvikkeet kaappiin

Kun kaapissasi on aina nämä perusruokatarvikkeet et kuole nälkään, vaikka kauppareissu jäisi väliin kiireen tai sairastumisen takia.

Mantelinen tuorepuuro

Runsaskuituiset chian siemenet tuovat vaihtelua aamupuuroon.