Ruoka

Mantelinen tuorepuuro

Jos aamupuuro alkaa tökkiä, niin testaa hiutaleiden tilalla miedon makuisia chian siemeniä.

Mantelinen tuorepuuro
Annoskoko: 400g
Valmistusaika: 35 min
= löytyy Sydänmerkki-tuotteena

Raaka-aineet

2 dl mantelijuomaa

2 rkl chian siemeniä

2 rkl sokeria tai hunajaa

1 dl (kotimaisia) vadelmia

½ banaani

Pinnalle

½ dl vadelmia

1 rkl mantelilastuja

Valmistusohje

  1. Sekoita mantelijuoma ja chian siemenet. Anna turvota 20-30 minuuttia tai yön yli. Mausta turvonnut, geelimäinen chiaseos sokerilla tai hunajalla.
  2. Soseuta vadelmat haarukalla. Ota puolet chiageelistä toiseen astiaan ja lisää vadelmasose. Viipaloi banaani
  3. Laita vadelmainen chiaseos kulhon pohjalle ja päälle viipaloidut banaanit. Lisää vaalea chiageeli ja koristele vadelmilla ja mantelilastuilla.

Jonnan 4H-kerho innostaa tyttöjä ja poikia kokkaamaan

Jonna Partanen, 18, käy lukiota ja harrastaa vapaa-aikanaan ruuanlaittoa. Hän kokkailee sekä itsekseen että kavereiden ja perheen kanssa. ”Olen oppinut ruuanlaittoa kotona vanhemmiltani ja isoäideiltäni. Tykkään tutkia reseptejä ja kokeilla niitä.” Terveellinen kotiruoka on Partasen juttu. Hän arvostaa ruuassa ekologisuutta ja terveellisyyttä. ”Teen mielelläni esimerkiksi fajitaksia kasvis-soijatäytteellä, koska en itse syö lihaa. Pataruokiakin teen lihan […]

3 hyvää tapaa syödä aamiainen

Mikä kolmesta aamusyöjätyypistä olet? Tunnista itsesi ja löydä itsellesi maistuvin aamiainen.

Marjajäätelö

Superhelppoon marjajäätelöön tarvitset vain kolmea raaka-ainetta.

Kotiruoka: hanki nämä perusruokatarvikkeet kaappiin

Kun kaapissasi on aina nämä perusruokatarvikkeet et kuole nälkään, vaikka kauppareissu jäisi väliin kiireen tai sairastumisen takia.

Pannukakku

Herkullinen ja helppo pannukakku on klassikko jälkiruokien joukossa.