Rytmi

Lost Society – intohimona metallimusiikki

Lost Society – intohimona metallimusiikki

Fressis tapasi syksyisessä Jyväskylässä Lost Society -bändin laulaja-kitaristi Samy Elbannan.

 • Bändille kuuluu hyvää. Ollaan tammikuun alusta tähän päivään asti rundattu silleen, ettei ole voinut sopia tähän ainakaan lomaa hirveesti. Aloitettiin vuosi kuuden viikon kiertueella Exodus-bändin lämppärinä Euroopassa, sen jälkeen startattiin Suomen rundi, samaan aikaan lähdettiin Japaniin parille keikalle, Venäjälle parille keikalle, siitä alkoi saman tien festarikesä. Nyt ollaan kotikylässä Jyväskylässä juhlistamassa tätä kulunutta vuotta. Hieno fiilis.

 

 • Saksassa on aina hyvä meininki, koska siellä on niin pitkä historia metalligenren kanssa. Samoin Ranskassa on ollut hulluimpia keikkoja joita olemme ikinä vetäneet. Siellä jengillä lähtee riehuminen ihan käsistä, menevät musasta hulluiksi. Samoin kuin Puolassa. Ne ovat pari Euroopan mestaa jotka ovat jääneet erityisesti mieleen. Sitten Japani on ihan eri kastissa. Se on ihan jäätävää menoa, koska jengillä on niin kova intohimo musiikkiin. Jengi tulee keikalle ja on täysillä mukana, ilman suomalaista ujoutta tai saksalaista kaljanjuomista. Japanilainen tulee keikalle, laittaa bleiserin narikkaan, riehuu ja sekoilee musiikin mukana ja sitten lähtee rauhassa kotiinsa. Siistiä.

 

 • Japaniin liittyy pitkä yhteinen taival suomimetallin kanssa. Children Of Bodom, HIM, Nightwish… moni suomalainen breikkasi siellä isosti ja moni japanilainen pitää suomalaisuutta nyt laadun takeena. Mahtavaa on ollut olla todistamassa heille että ehkä mekin olemme ihan hyviä. Osa parhaista keikoistamme on ollut Japanissa ja palaamme sinne varmasti.

 

Koulu ja työ

 

 • Tämä homma on sellaista, että pitää itse päättää mitä haluaa eli koulun ja tämän rundaamisen pystyy yhdistämään jos haluaa. Eli pystyy tekemään molempia samaan aikaan. Olin lukion ykkösellä kun meillä kunnolla alkoi tämä kiertäminen. Tuli kaksi Euroopan kiertuetta ja Japanin matkat kun olin vielä lukiossa. Kyllä sen pystyy halutessaan yhdistämään. Ja tietysti mulle musiikki on ykkönen eikä koulutus kiinnosta yhtä paljon kuin musiikki. Tein sellaisen lupauksen että kyllä mä ton lukion hoidan loppuun. Ja sen lupauksen olen pystynyt pitämään. Lukion jälkeen lähden puhtaalla omallatunnolla eteenpäin tän musahomman kanssa. Musiikki on ammattini, olen kokopäiväinen biisinikkari, Samy nauraa.

 

lostsociety2016anetti

 

Musiikki on intohimomme

 

 • Jengille on tullut tässä vaiheessa selväksi että mehän vedetään keikat ihan vesiselvinä. Kaikki bailaamiset jotka kuuluvat keikan jälkeiseen osastoon, kukin tekee miten parhaaksi näkee. Jos edellinen keikka loppuu vaikka yhdeltä yöllä ja pitää herätä kahdeksalta aamulla matkustaakseen seuraavaan paikkaan, on tehtävä ratkaisu, bilettääkö vai lepääkö. Meillä on se käytäntö että vaikka juhlisitkin, aamulla on oltava sovittuun aikaan ylhäällä ja keikka on hoidettava hyvin. Tähän saakka se on toiminut. Olemme sopineet keskenämme jätkien kanssa että hommat hoidetaan aina kunnolla. Musiikki on se jota haluamme tehdä. Se on se meidän intohimo, emmekä anna minkään tuollaisen ulkopuolisen jutun kuten päihteiden tuhota tätä. Sitäkin puolta on nähty jo ihan riittävästi.

 

Esikuvat, rässimetalli ja oma tyyli

 • Musiikillinen ykkösesikuva mulle tulee aina olemaan Iron Maiden. Se oli bändi joka sai minut päättämään että alan soittaa musaa. Kuulin ihan junnuna Number Of The Beast –levyn alusta loppuun ja se oli sellainen käännekohta elämässä. Tajusin että noinkin voi tehdä. Siitä se puhtaasti lähti.

 

 • Suomen bändeistä isoimpana on mulle ollut Children Of Bodom. Siitä tuli se raskas meininki. Iron Maidenista tuli iisimpi metalli ja Bodomista raskaampi puoli. Mainittakoon myös Megadeth, jonka meininki toi mut tohon thrash-skeneen. Kuulin junnuna jotain Rust In Peace –levyn biisejä ja aloin tutustua bändiin. Olin sitten että täähän on siisti skene, aletaan tekeen tätäkin.

 

 • Tuossa kolme sellaista bändiä jotka nyt nopeesti ajateltuna tulevat tärkeinä mieleen.

 

 • Thrashmetalli on jo yli 30 vuotta vanha genre. Kun eka levymme tuli ulos, puhuttiin paljon että soitamme ”old school thrash metalia”. Vuosien varrella on tullut huomattua sekin, että tavallaan tuossa ”rässi”-genressä on jo kaikki tehty niin hyvin kuin mahdollista. Emme lähde siis pelkästään seuraamaan sitä tyyliä vaan haluamme tuoda mukaan omia juttujamme. Uusin levymme Braindead ja kaikki mitä tulee tämän jälkeen, viestittää jengille sitä että turha on tehdä uudestaan sitä mitä on tehty jo miljoona kertaa. En sano että kaksi ekaa levyämme olisivat jotain ”rip offeja” ja muiden matkimista, mutta mun mielestä on siistiä jos jotkut bändit uskaltavat uudistaa genreä ja koko juttua ja soundia. En itse diggaa siitä että joku julkaisee debyyttialbuminsa tavallaan uudestaan ja uudestaan.

 

Paras kehu muusikolle

 

 • Yksi siisteimpiä asioita lyhyen urani aikana on ollut että kun meiltä tuli eka ja toka levy niin alkoi huomaamaan että Suomessa alko pomppaamaan hoodeista tosi paljon uusia bändejä ja kaikki oli jotain 13-16–vuotiaita, jotka mainitsivat Lost Society vaikutteenaan. Ja ne tyypit ei ikinä kelanneet että thrashmetallilla voisi tehdä mitään koska se on niin marginaalimusiikkia. Mutta sitte kun meidän levyn myötä pomppasimme nopeasti pinnalle, nekin tyypit huomasivat että tälläkin musiikilla voi pärjätä. Se on ollut siistein juttu ja paras kehu minkä muusikolle voi sanoa, että joku on inspiroitunut niin paljon että ne ovat alkaneet itse soittaan.

 

Vinyyli on siistein muoto

 

 • Musiikin myyminen on hankalaa nykyään ja siihen liittyen minusta tähän tyyliin liittyy se, että levy pitää julkaista myös vinyylinä. Se on siistein muoto musiikista. Siinä sä saat kokea parhaimman äänenlaadun, mutta myös sen kansitaiteen ja kaikki ne ”shitit” mitä on kansien sisällä. Se on muoto josta pidämme kiinni.

 

 • Festarikesä on ollut kiireinen. Olemme päässeet maihin joissa emme ole olleet pitkään aikaan tai koskaan. Paras tapa juhlistaa tätä kesää on vetää kova show kotikylässä Jyväskylässä. Siellä on aina oma fiiliksensä.  Tietenkin se on myös vähän jänskää kun yleisössä on tuttuja. Mutta vedetään paras show ikinä. Se on siinä.

Haastattelu: Sami Ruokangas

Kuvat: Nuclear Blast, Rock Around The Blog

Sam Elbanna #lostsociety #thrashmetal #summer2016 #ssy #fressis #rockaroundtheblog #waterxfest

A photo posted by Sami Ruokangas (@rockaroundtblog) on

Katso myös

Kysymys
Rytmi
Catlover Onko epäterveellistä nukkua lemmikin kanssa? Nukun mielestäni ihan hyvin, noin 8-9 tuntia yössä ja päivällä jaksan touhuta. Mutta mietin että pitäisikö nukkuessa voida hengittää täysin vapaasti? Onko epäterveellistä jos...
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Lähtökohtaisesti unensaantisi kuulostaa hyvältä. Kerrot myös, että jaksat päivällä touhuilla, joten en olisi huolissani unestasi 😊 En usko, että kissan painolla on väliä yön aikana, mutta täysin varma asiasta en ole. Kissan pääsemistä makuuhuoneeseen yön aikana ei tarvitse estää etenkään, jos sen läsnäololla on positiivisia vaikutuksia sinun uneesi. Tärkeintä on, että koet itse nukkuvasi hyvin.

Lisäksi se, että kerrot kissan tuovan sinulle läheisyyttä, josta koet hyvää oloa, on hienoa. Läheisyytenne kertoo molemmin puolisesta luottamuksesta ja rakkaudesta. Se on ehdottomasti ihana ja voimauttava asia elämässä. Siitä kannattaa pitää kiinni <3

Jos asia kuitenkin jää vaivaamaan sinua, voit joskus kysäistä sitä lääkäriltä samalla, kun hoidat jotain muuta terveyteesi liittyvää. 😊

Ihania yhteisiä hetkiä sinulle ja rakkaalle lemmikillesi!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
RytmiYleinen
Sairastunut Altistaako sairastettu korona muille sairauksille? Voiko korona aiheuttaa pysyviä muutoksia ihmiseen, esim. aivotoimintaan? Altistaako sairastetty korona muille sairauksille, esim. syöville, vai onko se ihan vaan flunssantapainen tauti josta on...
Fressis

Moikka!

Vastaamme kysymykseesi nyt hyvin yleisellä tasolla, koska se ei ole aihepiiriltään asiantuntemusalaamme. Kysy asiantuntijalta -palvelun ohjeistuksessa olemme kuvanneet, että Fressiksen asiantuntijoilta voit kysyä tupakka- ja nikotiinituotteisiin, ruokaan, liikuntaan, uneen ja arkirytmiin, alkoholiin, aurinkoterveyteen, mielen hyvinvointiin sekä seurusteluun ja seksuaaliterveyteen liittyvistä teemoista.

Covid-19-infektion pitkäaikaisvaikutuksia ei vielä tunneta kovin hyvin, mutta ympäri maailmaa tehdään aiheesta runsaasti erilaista tutkimusta ja tietoa aiheesta tulee vähitellen lisää. Nyt jo tiedetään, että etenkin vakavampien tautimuotojen jälkeen on mahdollista, että kehoon jää jotain pitkäaikaisia ja mahdollisesti pysyviäkin vaikutuksia. Sairastetulla infektiolla on huomattu yhteyksiä kognitiivisiin toimintoihin ja muistiin, mutta vielä on liian aikaista arvioida ovatko nämä muutokset pysyviä. Covid-19-infektion mahdollista yhteyttä syöpäsairauksiin ei ole vielä tutkittu (review-artikkeli 01/22). Se alkaa kuitenkin olla selvää, että Covid-19-infektion haitat eivät kaikissa tapauksissa rajoitu pelkästään akuuttiin tilanteeseen, vaan erilaisia jälkiseuraamuksia voi olla.

Lisätietoa koronaviruksesta saat THL:n sivuilta.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
RytmiYleinen
Yöpissis Onko normaalia jos öisin on kova pissahätä? Hei! Olen jo 11v tyttö ja välillä mä herään yöllä kun on mentävä vessaan. Hirvee pissahätä! Muutaman kerran mä olen pissannut mun pikkuhousuihini kun...
Fressis

Hei Yöpissis (hauska nimimerkki!),

Hyvä kysymys! Aika monet käyvät kerran ja joskus parikin kertaa yöllä pissalla, se on ihan normaalia. Ilmeisesti ongelma onkin se pissan lirahtelu eivätkä varsinaisesti vessakäynnit.

Et kertonut, lirahtaako pikkareihin pikkuisen vai kastuvatko paikat kunnolla. Yleensä tytöt pystyvät aika hyvin pysäyttämään virtsasuihkuaan niin että ihan kaikki ei lirahda kerralla. Et myöskään kertonut, onko oireesi uusi vai oletko koko elämäsi ajan ollut yöpissijä.

Se että ylipäätään moni meistä pystyy olemaan pissaamatta koko yöunen ajan, on oikeastaan aika erikoista. Päivällähän yleensä käymme pissalla tiheämmin kuin kerran kahdeksassa-yhdeksässä tunnissa. Pissanpidätyskyky riippuu paljon antidiureetti-nimisestä hormonista, joka kehityksen aikana saa vähitellen vuorokausirytmin sellaiseksi, että yöllä erittyy vähemmän virtsaa kuin päivällä.  Joillakin ihmisillä tämän vuorokausirytmin kehittyminen kestää pidempään kuin toisilla. Yökastelu on pojilla tavallisempaa kuin tytöillä.

Jos pissaa lirahtaa oikeasti aika paljon, sinun kannattaa kertoa asiasta luotettavalle aikuiselle, kuten huoltajallesi ja mennä lääkäriin. Antidiureettista hormonia on olemassa suussa sulavina tabletteina. Tarvitaan kuitenkin lääkärin kirjoittama resepti, että tätä lääkettä saisi ostettua apteekista. Ennen lääkkeen aloittamista suljetaan pois, ettei oireesi taustalla ole virtsatietulehdusta.

Tavallisempaa kuin ongelmat antidiureettisen hormonin erityksessä, on kuitenkin se, että sinulla on tapana juoda turhan paljon iltaisin. Jos juo paljon, erittyy paljon pissaakin. Voisit siit koittaa vähentää iltajuomista ja käydä vielä vessassa ennen nukkumaanmenoa.

Noista alapään kutinoista ja muista tuntemuksista sanon vain sen, että pimppi tykkää ilmakylvyistä. Jos olet huomannut, että liian kireät farkut tai pikkuhousut hiostavat, voisit koittaa vaihtaa ne puuvillaisiin ja kepeämpiin pöksyihin tai pitää öisin vain yöpaitaa ilman pöksyjä. Siis siinä vaiheessa kun pissan lirahtelut on saatu kuriin.

Tsemppiä matkaan!

Oliko vastauksesta hyötyä?