Liike
Nimimerkki: Jalkajuusto
Ikä: 13-15v

Liikkuminen ja kovettumat jalkapohjissa

Moiskis! Olen 13v poika ja tykkään futiksesta. Välillä futistreenien jälkeen mulle tulee kovettumia jalkapohjiin. Ne ovat joskus vähän kipeitä kun mä juoksen pallon perässä tai LIIKUN vaan vähän enemmän. Voisko se ehkä johtua myös kosteista urheilutossuista kun jalat hikoo mulla. Sukat on tosi kosteet mulla monta kertaa ja dunkkaavat ihan sikana. Jos mulla on ollut lenkkarit jalassa noin vaikka 4 tuntia, niin jalkapohjia voi joskus punottaa enemmän. Varmaan kun ne ovat hikisen kosteat tai veri kiertää niissä enemmän kun mun jalkajuusto muhii kunnolla lenkkareissa se 4 tuntia vaikka. Mun jaloissa ei kuitenkaan ole ollut mitään vikaa yleensä. Tosin välillä voi jalkoja kuumottaa enemmän kun mä pelaan futista tai liikun enemmän lenkkareissa pitemmän aikaa. Joskus on aina kiva kiusata mun pikkusiskoa mun hikisillä futissukilla ja antaa vähän haistaa mun mehevää jalkajuustoa. Eihän se siitä oikein tykkää mutta mulla on aina hauskaa. No mä oon vähän inhottava mutta mä tykkään mun pikkusiskosta ihan mielettömästi. Heippa!

Heippa! Kiitos viestistäsi! Ensinnäkin hienoa, että olet löytänyt itsellesi mieluisan harrastuksen jalkapallosta. 😊 Ja ihana että tykkäät pikkusiskostasi ❤

Pohdit mistä jalkapohjiesi kipeät kovettumat voisivat johtua. Kuten itsekin arvelit, voi olla, että juuri liikkuminen ja urheilutossut ovat kovettumien taustalla. On luonnollista, että jalat hikoavat, kun kenkiä pitää pidempään jalassa. Emme ole tämän aiheen asiantuntijoita, mutta esimerkiksi sukkavalinnoilla voi olla mahdollista vaikuttaa asiaan ja mainitsemaasi jalkojen ”muhimiseen”. Kaikista tärkeintä on se, että kengät ovat jaloillesi sopivat ja oikean kokoiset. Joskus myös pohjalliset voivat auttaa, ja toki kovettumien taustalla voi olla myös jalkaterän tai varpaiden asentovirheitä, jotka on hyvä selvittää. Lue lisää aiheesta terveyskirjaston artikkelista.

Kuinka hoidat näitä kipeitä kovettumia? Jalkojen pesun ja huolellisen kuivaamisen jälkeinen päivittäinen rasvaaminen jalkavoiteella voi auttaa pehmentämään kovettumia, ja pitämään kovettumat joustavina. Tällöin niihin ei myöskään satu yhtä paljon.

Suosittelen sinua menemään vielä kouluterveydenhoitajan vastaanotolle juttelemaan asiasta lisää. Voitte pohtia hänen kanssaan, voisitko hyötyä esimerkiksi jalkaterapeutilla käymisestä. Lisää vinkkejä kovettumien hoitoon saat apteekin henkilökunnalta.

Oliko vastauksesta hyötyä?