Seksi
Nimimerkki: HG

Kysymyksiä itsetyydytyksestä, peniksen koosta ja esinahasta

Moi! Miten kannattaa kokeilla itsetyydytystä ja mitä siinä kuuluu tapahtua? Joskus mä mietin voiko pippeli kasvaa vielä tai onko tavallista kun siinä kiristää ja terska on leveämpi kuin varsi? Ja miksi esinahan alta näkyy sellaista valkoista?

Moi ja kiitos viestistäsi!

Itsetyydytystä voi lähteä kokeilemaan sillä tavalla, että hakeudut paikkaan, jossa voit olla ihan yksin, jolloin saat rauhassa keksittyä itseesi ja kehoosi. Voit kokeilla koskettaa eri tavoin eri paikkoja kehossasi. Jotkin kohdat kehossa tuntuvat erityisen herkiltä kosketukselle ja se voi tuntua kiihottavalta. Esimerkiksi sukuelimet ovat tällaisia alueita, mutta kehossa on paljon muitakin osia, joita voi kosketella ja hyväillä. Vain itse etsimällä näitä paikkoja eri tavoin koskettamalla, löydät oman tapasi tyydyttää itseäsi. Sukuelinten koskettelun ja itsen hyväilyn lisäksi, itsetyydytykseen usein liittyy usein mielikuvitus, eli fantasiat, joiden tehtävänä on lisätä kiihottumista.

Kysyit myös, voiko pippeli vielä kasvaa. Peniksen kasvu riippuu siitä, missä vaiheessa murrosiän kehitys on. Peniksen kasvu alkaa yleensä murrosiän alkuvaiheilla, kun kivesten kasvu on alkanut ensin. Peniksen kasvu kestää puolesta vuodesta kahteen vuoteen, kunnes se saavuttaa lopullisen kokonsa. Mikäli murrosikäsi on vasta alkuvaiheessa, peniksesi saattaa vielä kasvaa. Jos taas kehitys on jo pitkällä, saattaa se olla lopullisessa koossaan. Kerroit myös, että esinahka tuntuu kiristävältä ja kysyit, onko se tavallista. Kyllä on ihan tavallista ja usein se löystyy ajan kuluessa. Jos kireästä esinahasta on sinulle vaivaa, esimerkiksi se aiheuttaa kipua erektiossa tai et pysty kunnolla pesemään terskaa, on hyvä keskustella asiasta esimerkiksi terveydenhoitajan kanssa. Esinahkaa voi tarvittaessa kevyesti ja hellävaroen koittaa myös itse venyttää.

Pohdit myös, miksi esinahan alta näkyy jotain valkoista. Esinahan alla näkyvä valkoinen on esinahkatalia. Se on rasvaista eritettä ja sen tarkoituksena on pitää penis kosteana. Terskanpää kannattaa pestä esinahan alta, jos esinahan saa vedettyä helposti taakse. Jos esinahka ei liiku helposti, niin sen alta ei tarvitse pestä sen enempää, kuin mihin vesi menee penistä suihkuttaessa.

Näistä Väestöliiton linkeistä saat lisätietoa sinua mietityttävistä aiheista:

Itsetyydytys

Peniksen kasvu

Esinahka

Oliko vastauksesta hyötyä?