Seksi
Nimimerkki: pieni tytön tyllerö

Kuukautisten alkaminen

Heippa!
Oon siis 12-vuotias tyttö, mun menkat ei oo vielä alkanu, mutta mun monilla kavereilla on… Tunnen itseni ulkopuoliseksi…

Ja mua mietityttää se, kun jotkut puhuu ”oletetusta kuukautisten alkamispäivästä” , nii millon ne sitte alkaa mulla?

Ja yks juttu vielä, mulla on siis alkanu jo valkovuoto, mutta ei menkkoja, ainakaan mun tietääkseni

Ja pliis vastatkaa

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Ymmärrän hyvin harmituksesi siitä, että kaikilla muilla tuntuu jo olevan kuukautiset, mutta sinulla ei. Murrosikä etenee kuitenkin jokaisella omaan tahtiin, eikä siihen voi itse vaikuttaa. Esimerkiksi se, milloin kuukautiset alkavat on hyvin yksilöllistä. Valitettavasti on siis vaikea sanoa, milloin kuukautisesi voisivat alkaa. Yleensä kuukautiset alkavat 10-16 ikävuoden välillä. Jos kuukautiset eivät alkaisi 16 ikävuoteen mennessä on asiasta hyvä keskustella lääkärin kanssa.

Sinua mietitytti, kun jotkut puhuvat ”oletetusta kuukautisten alkamispäivästä”. Luulen, että he viittaavat tällä kuukautiskiertoon ja sen pituuteen. Kun kuukautiset ovat alkaneet ja oppii pikkuhiljaa tuntemaan oman kuukautiskiertonsa, pystyy yleensä arvioimaan, milloin seuraavat kuukautiset taas alkavat.

Kerroit viestissäsi myös, että sinulla on alkanut valkovuoto. Valkovuodon alkaminen on merkki siitä, että kehosi alkaa valmistautumaan kuukautisiin. Voit siis olla ihan rauhallisin mielin, kyllä ne kuukautisetkin sieltä tulevat 😊

Kuukautiset ovat mietityttäneet myös monia muita nuoria Fressiksessä. Kysymyksiä ja vastauksia kuukautisiin liittyen pääset lukemaan täältä.

Kivaa kesää! 😊

Oliko vastauksesta hyötyä?