Seksi
Nimimerkki: Tyttö

Kuukautisten alkaminen

Moi! Oon 12 kohta 13v tyttö ja mä painan 70kg (eli aik paljon) ja 168cm pitkä. Mulla on ollu valkovuotoa 1-2 vuotta ja rinnat ja karvoja kasvanu. Mulla on alkanu aika runsas valkovuoto ja 3pvä sitten mulla tuli sellasta tosi vähän sumertava pinkkiä valkovuotoa ja sen jälkeen se loppui. Onko mulla alkanut kuukautiset/alkavatko ne kohta? on myös viime aikoina sattunut alavatsaan.

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Pinkki vuoto viittaisi siihen, että kuukautisesi alkoivat 😉Ensimmäiset kuukautiset ovat kaikilla tytöillä yksilölliset. Ensimmäiset kuukautiset ovat usein ruskeaa, valkovuotoa muistuttavaa vuotoa. Mukana voi olla myös punaista tai vaaleanpunaista vuotoa. Vuotoa voi tulla vähän, ja se voi kestää 1–2 päivän ajan. Toisaalta vuoto voi olla myös runsaampaa, selkeästi veristä vuotoa ja kestää useammankin päivän. Alavatsan säryt voivat olla merkki alkavista kuukautisista, ja särkyä voi kestää koko kuukautisvuodon ajan. Toisilla ei välttämättä särkyjä ole ollenkaan.

Nyt sinun kannattaa pitää mukanasi kuukautissuojia, jotta olet varautunut seuraavaa vuotoa varten. Ensimmäiset kuukaudet ja jopa vuodet kuukautiset voivat olla epäsäännölliset, joten älä ihmettele, jos seuraavat kuukautiset eivät tule vielä kuukauden päästä. Voit halutessasi lukea usein kysyttyjä kysymyksiä kuukautisten alkamisesta täältä.

Aurinkoista kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?