Seksi
Nimimerkki: .
Ikä: 13-15v

Kuukautiset myöhässä ja raskauden mahdollisuus

laitoin teille jo äsken viestin, mutta en ole varma lähettyikö se joten varmuudenvuoksi esitän kysymykseni uudestaan.

menkkani ovat siis tällä hetkellä 6pv myöhässä ja kiertoni 41pv. normaalisti kiertoni on 32-34pv mutta on aikaisemminkin myöhästynyt kun olen stressannut raskauden mahdollisuudesta vaikka käytimme kondomia. menkkanit ovat kyllä aina alkaneet samana päivänä kun olen negatiiviset testit saanut. vaikka emme ole poikaystäväni kanssa pariin kuukauteen seksiä harrastaneet kauhea pelko silti vaikka olemme olleet koko ajan vaatteetkin päällä.

jos vaikka olisin jostain muualta saanut sisääni siittiöitä ja nämä olisivat aloittaneet raskauden ja sen takia menkat myöhässä, onko tämä edes mahdollista?

tein raskaustestin kun menkkani olivat 2pv myöhääsä ja tänään, molemmat tehty aamuvirtaan ja negoja mutta menkat ei vaan ala.

mielestäni ovulaatio oli kyllä yli viikon myöhässä, kun sovelluksen mukaan olisi pitänyt olla niin ei mitään ovulaatiolimaa tullut vaikka normaalisti sitä tulee aina, kuitenkin yli viikko tästä ovulaatio limaa tuli noin 5pv ajan samalla tavalla kun ovulaation aikana.
siirtyvätkö kuukautiset ovulaation myötä jos sekin siirtyy myöhemmäksi?

Moi!

Kuukautiskierto voi olla etenkin nuorena epätasainen. Vaikka kuukautiset tulisivatkin kohtuullisen säännöllisesti, monet tekijät voivat saada kuukautiset myöhästymään. Tällaisia tekijöitä ovat esimerkiksi stressi, voimakas jännitys, sairastelu, painonvaihtelu tai liiallinen liikunta. Aina myöhästymiselle ei edes löydetä mitään selkeää syytä. Mainitsit ovulaatiosi olleen tavallista myöhemmin, joten on hyvinkin todennäköistä, että myös kuukautisesi ovat siirtyneet hieman eteenpäin.

Olet tehnyt pari raskaustestiä ja ne ovat olleet negatiivisia. Kerroit myös, että teillä ei ole kahteen kuukauteen ollut seksiä poikaystäväsi kanssa. Lisäksi ymmärsin, että edellisen yhdyntäkerran jälkeen sinulla on ollut ainakin kerran kuukautiset. Nämä kaikki seikat viittaavat siihen, että et ole raskaana.

Pohdit kuitenkin, onko siittiöitä voinut päätyä emättimeesi muilla tavoin kuin penis-emätinyhdynnässä, joka on tyypillisin tapa tulla raskaaksi. Tuoretta siemennestettä voi kulkeutua emättimeen esimerkiksi käsien kautta, jos siemennestettä on käsissä ja sormet laitetaan sen jälkeen emättimeen. Raskaaksi tuleminen tällä tavoin on kuitenkin harvinaisempaa. Lisää raskaaksi tulemisesta voit lukea artikkelista Miten raskaus alkaa.

Viestisi perusteella vaikuttaa siltä, että raskaaksi tulemisen pelko vie kovasti energiaasi ja aiheuttaa stressiä. Tämä voi heikentää elämänlaatuasi, minkä lisäksi raskaaksi tulemisen pelko voi haitata nautinnon kokemista seksissä. Kerroit, että käytätte ehkäisynä kondomia. Kondomi ehkäisee oikein käytettynä ja säilytettynä hyvin raskaudelta ja seksitaudeilta. Yksi tapa tehostaa ehkäisyä on käyttää tuplaehkäisyä eli kondomin lisäksi jotain hormonaalista ehkäisyä kuten e-pillereitä, ehkäisylaastaria tai ehkäisyrengasta. Lisätietoa erilaisista ehkäisymenetelmistä saat Ehkäisynetistä ja voit keskustella niistä lisää esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa.

Mikäli koet raskaaksi tulemisen pelon haittaavan elämääsi eikä ehkäisyn käyttö auta lievittämään pelkoasi, asiasta voisi olla hyvä muutenkin keskustella kouluterveydenhoitajan, psykologin tai seksuaaliterapeutin kanssa. Voit saada anonyymia ja maksutonta keskustelutukea myös Väestöliiton tai Sexpon seksuaalineuvontapalveluista.

Oliko vastauksesta hyötyä?