Seksi
Nimimerkki: .
Ikä: 16-18v

Kuinka yleinen raskaudenpelko on ja miten siitä voi päästä eroon?

kuinka yleinen raskaudenpelko on ja mitä se kertoo minusta? miten sen saa kuriin sekä jos ammattilaiselle puhuisi asiasta miten hän minua osaisi auttaa, jos puhuminen ei auta?

Moi!

Raskauden pelko itsessään ei kerro sinusta mitään. Sen sijaan olisi hyvä selvittää, mistä tämä pelko sinun kohdallasi johtuu, millä tavoin pelko ilmenee ja millaisia seurauksia pelolla on elämääsi. Kun pelon juurisyyt saadaan ammattilaisen avustuksella selville, voitte lähteä yhdessä myös lievittämään pelkoa sinulle soveltuvin menetelmin. 😊

Et suinkaan ole ainoa raskauden pelon kanssa kamppaileva. Fressiksessä on vastattu aihetta sivuaviin kysymyksiin esimerkiksi täällä ja täällä.

Suosittelen sinua hakemaan keskusteluapua esimerkiksi (koulu)terveydenhoitajalta, lääkäriltä, psykologilta tai seksuaaliterapeutilta. He osaavat myös antaa sinulle vinkkejä esimerkiksi erilaisista rentoutumisharjoituksista ja muista tavoista hallita pelkoa, jolloin avun ei tarvitse jäädä vain puhumisen varaan. Voit olla yhteydessä myös Väestöliiton nuorten seksuaalineuvontachatiin.

Toivottavasti tästä vastauksesta oli sinulle apua! Mukavaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?