Seksi
Nimimerkki: maria

Kuinka voisin saada kuukautiset alkamaan nopeammin?

Olen syntynyt joulukuussa ja monet ystäväni alkuvuodesta. Monien ystävieni äideillä on alkanut kuukautiset 13-vuotiaana niinkuin minunkin äidillä. Koska täytän viimeiseksi 13 vuotta, kuukautiseni alkavat ehkä kaikkien jälkeen ja haluaisin että ne alkavat mahdollisimman nopeasti. Onko olemassa konsteja kuinka saada menkat alkamaan nopeasti?

Heippa!

Kiitos kysymyksestäsi. On luonnollista odottaa malttamattomana kuukautisten eli menkkojen alkamista. Onkohan sinulla jokin erityinen syy sille, miksi toivoisit, että kuukautiset alkaisivat mahdollisimman nopeasti? Kuukautisten alkaminen voi herättää monenlaisia tunteita, ajatuksia ja kysymyksiä. Toisille se voi olla tosi iso juttu ja toisille taas arkisempi asia.

On totta, että se, milloin omalla äidillä on alkanut kuukautiset, voi antaa viitteitä siitä minkä ikäisenä itsellä menkat voisivat alkaa. Menkkojen alkaminen on kuitenkin yksilöllistä, eikä sitä voi suoraan päätellä äidin kuukautisten alkamisesta. Kuukautiset alkavat yleensä 10-16 ikävuoden välillä. Ne voivat siis alkaa myös aiemmin tai myöhemmin kuin äidilläsi. Murrosikä etenee muutenkin jokaisella omaan tahtiin, eikä kuukautisten alkamiseen pysty siksi itse vaikuttamaan. Niitä ei siis saa itse alkamaan aiemmin.

Kuukautisten alkamista ei kannata verrata kavereiden tilanteeseen, kuten ei murrosiän muutoksia muutenkaan. Ymmärrän ettei se ajatuksena tunnu kivalta, jos muiden elämässä tapahtuu jotain mistä ei itse oman kokemuksen kautta vielä tiedä, mutta vertailu tuo usein vain ikävän mielen.  Asiaa ei siis kannata vielä tässä vaiheessa murehtia. Voit odotella kuukautisten alkua rauhassa, koska ne ihan varmasti sieltä vielä alkavat 😊

Voit odotellessasi tutustua Fressiksen uusiin artikkeleihin menkoista ja lukea täältä myös vastauksia muihin nuorten lähettämiin kysymyksiin näistä samoista aiheista.

Aurinkoista kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?