Seksi
Nimimerkki: Menkat

Kuinka usein kuukautisside pitää vaihtaa?

Miten usein tai milloin side pitäisi vaihtaa? Pitääkö sen olla ihan veressä vai pitääkö siinä olla vaan ihan pikku tippa? Ja mä en tykkää käydä koulussa vessassa, että en haluis vaihtaa sitä vaihtaa kesken koulupäivän.

Heippa,

Ja kiitos hyvästä kysymyksestäsi. Kuukautisiin liittyvä hygienia on aina ajankohtainen aihe.

Pohdit kysymyksessä sitä, milloin ja miten usein kuukautisside tulee vaihtaa. Vaihtoväli riippuu kuukautisvuodon runsaudesta ja siteestä. Kertakäyttöinen, päiväkäyttöön tarkoitettu side suositellaan vaihdettavaksi vähintään 8 tunnin välein. Jos vuoto on kovin runsasta, siteen voi joutua vaihtamaan jopa muutaman tunnin välein. Vuodon määrä voi vaihdella eri päivinä kovastikin. Side kannattaa siis vaihtaa aina silloin, kun se tuntuu selkeästi kostealta ihoa vasten.

Siteen vaihdon yhteydessä suositellaan alapesua vedellä. Iho tulee myös kuivata huolellisesti. Näin pidät yllä hyvää hygieniaa ja suojelet genitaalialueen herkkää ihoa esim. ihorikoilta.

Kuukautisveri on otollinen kasvualusta bakteereille, jotka voivat aiheuttaa hajuhaittaa tai jopa tulehduksen. Siksi hygieniasta on tärkeä huolehtia kuukautisten aikana. Itselle parhaiten sopiva sidemalli ja -merkki löytyvät kokeilemalla. Voit lukea myös muista kuukautissuojista täältä.

Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua. Mukavaa syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?