Seksi
Nimimerkki: Melkein 13v

Kuinka taakse esinahan tulisi mennä?

Miten taakse esinahan pitäisi mennä? Minulla se menee juuri terskan rajalle, onko tämä normaalia? Ja kun vedin esinahan taakse, siellä alla oli valkoisia noin 0,3mm kokoisia valkoisia palleroita, lähtivät tosin suihkuttamalla, Kiitos.

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

On täysin normaalia, että murrosiän alkaessa esinahkaa ei saa vielä täysin vedettyä terskan taakse. Esinahka liukuu useimmilla terskan taakse kuitenkin viimeistään silloin, kun penis on kasvanut täyteen mittaansa. Esinahkaa voi ja kannattaa myös itse hieman venytellä. Venyttelyn avulla esinahan saa usein lopulta vedettyä kunnolla terskan taakse. Vinkkejä esinahan venyttelyyn voit lukea täältä.

Esinahan alle kertyy vaaleaa eritettä, joka muodostuu kehon eritteistä ja kuolleesta ihosolukosta. Se on hyvä pestä lämpimällä vedellä pois päivittäin, tulehdusten välttämiseksi. Tällöin riittää esinahan vetäminen siihen saakka, johon se helposti liikkuu.

Mikäli sinulla ei ole ollut tulehduksia eikä kipuja, puhtaanapito ja pissaaminen onnistuu eikä erektiossa tule ongelmia esinahan kanssa, voit ottaa rauhassa, seurailla tilannetta ja kokeilla varovasti venytellä esinahkaa. Jos asia kuitenkin vaivaa sinua enemmän tai aiheuttaa haittaa, ota rohkeasti yhteyttä esimerkiksi kouluterveydenhuoltoon 😊

Kivaa joulun odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?