Seksi

Kesäkumibiisin musavideo on täällä!

Vilma Alinan, Nelli Matulan, Ida Paulin ja Sini Yaseminin Tyynysotaa-biisistä tehdyn videon ovat ohjanneet Viivi Huuska ja Christal Snow.

Katso myös

Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Pitääkö olla huolissaan
Ikä: Yli 18v
Miksi valkovuotoni haisee? Minun valkovuotoni on alkanut tuoksahtamaan hieman etikkaiselta ja silloin tällöin saatan tuntea kun minua kutittaa sieltä päin (tämä tapahtuu harvoin). Minulla on myös kierukka...
Fressis

Hei, kuulostaa harmilliselta vaivalta!

Harmillista myös se, että valitettavasti meidän on vaikea arvioida asiaa viestisi perusteella. Sinun täytyykin nyt hakeutua vaivastasi lääkäriin, joka pystyy arvioimaan tilannettasi paremmin.

Normaalisti valkovuodossa on lähinnä limaa, maitohappobakteereja ja emättimen seinämästä irronneita soluja. ​Sinun tilanteessasi ”kiltit” maitohappobakteerit lienevät korvautuneet hapettomissa oloissa viihtyvillä bakteereilla. Tällaista tilannetta sanotaan bakteerivaginoosiksi. Muitakin vaihtoehtoja on, mutta ne ovat epätodennäköisempiä.

Bakteerivaginoosille tyypillistä on, että valkovuoto alkaa haista tympeältä ja sen ulkonäkö muuttuu harmahtavaksi. Kierukan käyttäjillä bakteerivaginoosia esiintyy yleisemmin kuin muilla. Vaiva paranee kuitenkin hyvin lääkkeillä, mutta niitä varten tarvitset lääkärin kirjoittaman reseptin. Ota siis rohkeasti yhteyttä lääkäriin!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: M
Ikä: 13-15v
Ovatko kaikenlaiset seksifantasiat itsetyydytyksessä ok? Hei, Olen 15 vuotias tyttö ja olen huomannut että masturboinnin aikana mieleeni tulee serkkuni mutta se on tavallaan hyvä asia, koska se kiihottaa minua....
Fressis

Hei, kiitos kysymyksestä!

Ihmiset kiihottuvat monenlaisista asioista ja fantasiamaailmassa kaikki onkin sallittua. Fantasiat ovat vain ajatuksia ja on paljon sellaisia fantasioita, jotka eivät todellisessa elämässä viritä fantasioijaa ollenkaan seksuaalisesti. Usein ihmiset löytävät ajan kanssa useimpia mielikuvia ja fantasioita, jotka saavat kehon ja mielen kiihottumaan. Lue lisää seksifantasioista Hyvä kysymys -sivuston artikkelista.

Tärkeää kuitenkin on, että omat fantasiat tuovat hyvää oloa eikä esimerkiksi ahdistusta tai epämukavaa oloa sooloseksin jälkeen. Jos kyseinen fantasia tuntuu sinusta epämiellyttävältä, voi omaa fantasiamaailmaa lähteä tutkimaan uteliaasti ja etsiä uusia fantasioita. Voit halutessasi myös jutella aiheesta nimettömästi esimerkiksi Väestöliiton seksuaalineuvontachatissä, ja suosittelenkin niin tekemään erityisesti, jos fantasiasi tuottavat sinulle epämukavaa oloa.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: 10 kohta 11 vuotias tyttö
Ikä: 9-12v
Millaisia murrosiän muutoksia tytöillä on? Päivää! Minä mietin ja haluaisin tietää että mitä murrosiän merkkejä ja juttuja tytöillä on ja minkä ikäisenä suurinpiirtein murrosiän merkit alkavat ja jos niitä...
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Tyypillisiä ensimmäisiä murrosiän merkkejä tytöillä ovat rintojen kehitys ja häpykarvoitus. Nämä alkavat usein siinä 10 – 13 vuoden iässä. Keho alkaa myös muuttamaan muotoaan, kun rasvakudoksen määrä lisääntyy 🙂 Murrosiän hormonit voivat vaikuttaa myös mielialaan ja tunteisiin, ja mieli voi olla myllerryksissä.

Vanhempien tai jonkun muun luotettavan aikuisen kanssa juttelu murrosiän aiheuttamista muutoksista ja mieltä askarruttavista asioista kannattaa ehdottomasti! He ovat käyneet nuoruudessaan läpi vastaavia muutoksia, joten ymmärtävät ajatuksiasi niiden suhteen varmasti. 😊 Myös esimerkiksi koulun terveydenhoitajan kanssa voi käydä juttelemassa, jos jokin askarruttaa. Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa voit jutella näistä aiheista chatissä nimettömästi asiantuntijan kanssa.

Laitoin sinulle tähän alle linkkejä Väestöliiton Hyvä Kysymys -palvelun artikkeleihin, joista voit käydä lukemassa lisää murrosiästä:

Miten murrosikä vaikuttaa kehoon?
Miten murrosikä voi vaikuttaa tunteisiin?

Mukavaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?