NikotiinituotteetSähkösavuke
Nimimerkki: Mysteeri

Kertooko hammaslääkäri sähkötupakan käytöstä vanhemmille

Moi. Oon poltellu sähkötupakkaa noin kuukauden. Hampaitten oikoja aika on tulossa ja siihen tulee jompi kumpi vanhemmista mukaan. Mainitseeko ne oikojalla näkyykö ne hampaissa tai ikenissä. Nesteissä mitä olen käyttänyt on ollut vain 3mg nikotiinia.

Moikka, kiitos kysymyksestä!

Hammaslääkäri saattaa tiedustella käynnin yhteydessä nikotiinituotteiden käytöstä. Häntä sitoo kuitenkin vaitiolovelvollisuus, mikä tarkoittaa sitä, ettei hän saa kertoa ilman sinun lupaasi terveydentilaasi koskevia tietoja vanhemmillesi. Kerrot, että toinen vanhemmistasi on tulossa mukaan oikomiskäynnille, ja jos ymmärrän oikein, sinua huolettaa, että hän saa sitä kautta tietää sähkötupakan käytöstäsi. Olisiko sinun mahdollista pyytää vanhempaasi odottamaan huoneen ulkopuolella käynnin ajan?

Voisit sitten ottaa asian itse puheeksi hammaslääkärin kanssa, ja kertoa, että toivot etteivät vanhempasi saa tietää sähkötupakan polttamisesta tätä kautta. Suun terveyden ammattilaisena hammaslääkärin tehtäviin kuuluu joka tapauksessa ottaa nikotiinituotteiden käyttö sinun kanssasi puheeksi ja rohkaista sinua lopettamaan, jos hän havaitsee käytön jälkiä suussasi. Hän voi myös tarvittaessa antaa sinulle vinkkejä käytön lopettamisen tueksi. Niitä voit käydä lukemassa myös Fressiksen tietopankista.

Me täällä Fressiksessä haluamme kannustaa sinua lopettamaan sähkötupakan polttamisen, jotta sinulle ei kehity nikotiiniriippuvuutta ja vältyt myös muilta sähkötupakan polttamisen aiheuttamilta terveyshaitoilta. Mitä aikaisemmin lopetat, sitä helpompaa se on!

Käy lukemassa vielä yleisiä sähkötupakkaan liittyviä kysymyksiä täältä.

Oliko vastauksesta hyötyä?