Nuuska
Nimimerkki: Paniikissa

Kertooko hammaslääkäri nuuskan käytöstä vanhemmille

Mulla on tulossa hammaslääkäri jossain vaiheessa tätä vuotta ja oon käyttänyt nuuskaa ehkä vuoden. Eniten haluan kysyä että kun hammaslääkäri huomaa/kerron nuuskan käytöstäni, niin kertooko hän vanhemmilleni. Olen kaverilta kuullut että X jäi kiinni nuuskasta sillä hänellä oli jokin ien ongelma. Jos siis hammaslääkäri määrää johonkin jatkotoimenpiteisiin niin saako äitini tietää että olen joutumassa ien korjaukseen nuuskan aiheuttamana. Olisin kiitollinen jos vastaisitte.

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Hammaslääkäri ei saa kertoa alaikäisen potilaan asioita vanhemmille, mikäli potilas niin toivoo ja on riittävän kypsä päättämään omasta hoidostaan. Muutenkaan ei ole tapana ”käräyttää” ketään esimerkiksi soittelemalla asiasta. Kuitenkin vanhemmilla on yleensä käytännön syistä oikeus nähdä lapsensa terveystietoja, esim. Oma Kannan kautta, mutta jossain vaiheessa riittävän kypsä nuori voi pyytää tietojen piilottamista vanhemmilta. Voit aina asioidessasi hammaslääkärissä pyytää päivitystä tietojen luovuttamiseen tai tarkistaa miten asia kohdallasi on.

Kannattaa joka tapauksessa käyttää hyödyksi tapaaminen hammaslääkärin kanssa ja kertoa nuuskaamisesta, koska sitten saat tietää, onko jotain vaurioita syntynyt. Voit myös sanoa, että toivot asian pysyvän teidän välisenänne. Hammaslääkärin tehtävä on auttaa kaikkien suun ongelmien hoidossa ja onneksi myös suurin osa nuuskan aiheuttamista suun vaurioista paranee, kun nuuskaamisen lopettaa. On hyvä kuitenkin muistaa, että pitkään käytettynä jotkin nuuskan haittavaikutuksista suussa ovat pysyviä. Lue lisää nuuskaamisen terveyshaitoista Fressiksen tietopankista ja muista puhdistaa hammasvälit päivittäin esim. hammaslankaimella tai hammaslangalla sekä käyttää sähköhammasharjaa ja fluoritahnaa.

Me täällä Fressiksessä haluamme kannustaa sinua lopettamaan nuuskan käytön, jotta vältyt sen aiheuttamilta terveyshaitoilta. Pystyt siihen kyllä! Pyöräytä täältä itsellesi hyvä syy lopettaa ja lataa puhelimeesi myös Erovirasto-sovellus lopettamisen tueksi.

Tsemppia alkavaan talveen!

Oliko vastauksesta hyötyä?