NikotiinituotteetSähkösavuke
Nimimerkki: Sna

Kauanko tulee vapettaa että siitä tulee haittavaikutuksia?

Kuinka kauan pitää vapettaa että tulisi jotain haittaoireita?

Moi ja kiitos kysymyksestä!

Vapen eli sähkösavukkeen käyttö ei oikeastaan ikinä ole haitatonta. Sähkösavukkeeseen, kuten muihinkin nikotiinituotteisiin, liittyvät haitat ilmenevät kuitenkin jokaisella yksilöllisesti, joten niitä on vaikea arvioida tarkkaan. Lisäksi erityisesti sähkösavukkeen pitkäaikaisista haitoista ei tiedetä vielä tarkasti ja niiden selvittämiseksi tarvitaan vielä lisää tutkimusta.

Lyhyellä aikavälillä sähkösavukkeen käytöstä voi aiheutua esimerkiksi erilaisia ärsytysoireita ja yskää. Tutkimuksissa on myös havaittu, että sähkösavukkeet mm. haittaavat keuhkojen normaalia toimintaa ja alentavat niiden toimintakykyä. Lisäksi jos sähkösavukkeen neste sisältää nikotiinia, aiheuttaa se välittömästi mm. sykkeen ja verenpaineen nousua. Nikotiini aiheuttaa myös riippuvuutta, minkä vuoksi tuotteiden käyttö jatkuu ja terveyshaitat alkavat kertyä. Fressiksen tietopankista voit lukea lisää sähkösavukkeen ja nikotiinin haitoista.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että sähkösavukkeet eivät ole haitattomia missään määrin käytettyinä. Me täällä Fressiksellä suosittelemmekin pysymään erossa sähkösavukkeista ja muistakin nikotiinituotteista.

Aurinkoista kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?