Seksi
Nimimerkki: 14v

Jos käyttää kondomia oikein, voiko tulla raskaaksi?

Moi! Mikä on kondomin ehkäisyteho? Jos käyttää kondomia oikein voinko silti tulla raskaaksi?

Moikka! Hyvä kysymys! Hienoa, että pohdit asiaa.

Oikeaoppisesti käytettynä kondomin ehkäisyteho on 98%, eli kondomi on varsin luotettava ehkäisykeino. Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että oikein käytettynäkin on olemassa pieni mahdollisuus raskauden alkamiselle. Mikään ehkäisymenetelmä ei valitettavasti ole sataprosenttisen varma keino ehkäistä raskautta. Kaikkein varmin ehkäisy on käyttää kondomin lisäksi hormonaalista ehkäisyä, eli niin kutsuttu tuplaehkäisy.

Kondomi on kuitenkin ainoa ehkäisymenetelmä, joka suojaa paitsi raskaudelta, myös seksitaudeilta. Sen vuoksi kondomia suositellaankin ensisijaiseksi ehkäisymenetelmäksi. Kondomin käytön opettelu onkin todella tärkeää jo ennen kuin on seksiä toisen kanssa. Täältä voit lukea lisää kondomin käytöstä.

Kondomin ehkäisytehon säilymisen kannalta sitä on tärkeää paitsi käyttää myös säilyttää oikein. Kondomit tulee säilyttää huoneenlämmössä, suojassa valolta ja jatkuvalta hankaamiselta tai teräviltä esineiltä. Jos kondomi on kulkenut mukana vaikkapa lompakossa, se kannattaa uusia kuukauden välein.

Oliko vastauksesta hyötyä?