Seksi
Nimimerkki: Mie ite

Itsetyydytys ja seksielämän aloittaminen

Tekee ihan kamalasti mieli pimppiä. Täytin äskettäin 15 vuotta, enkä ole koskaan ollut tytön kanssa. Saatan runkata 5-6 kertaa vuorokaudessa. Onko kaikki tämä ok? Miten helpottaisin oloani ja paineitani, kun oma käsi ei auta kuin vähäksi aikaa?

Hei ja kiitos kysymyksestä!

Sooloseksi on hyvä keino tutustua omaan kehoon sekä purkaa paineita ja saada nautintoa. Runkkaamiselle ei ole oikeaa ”määrää”. Jos 5-6 kertaa vuorokaudessa tuntuu itselleen sopivalta määrältä, silloin se on sitä. Asiasta kannattaa keskustella jonkun turvallisen aikuisen kanssa, jos runkkaamisesta tulee pakonomaista tai se alkaa viemään enemmän aikaa kuin haluaisi. Tärkeää on, että aikaa päivästä jää myös muille itselleen tärkeille asioille.

On hyvin luonnollista, että myös partneriseksi alkaa kiinnostamaan nuorena. Oletko pohtinut, millaisen kumppanin toivoisit löytäväsi ja mistä kumppani voisi löytyä? Sopivan kumppanin löytymiseen tarvitaan rohkeutta tutustua itseään kiinnostaviin ihmisiin sekä kykyä keskustella kumppanin kanssa omista ja kumppanin toiveista seksuaalisuuden suhteen. Lisää seksuaalisuudesta ja suhteista voit lukea Väestöliiton sivuilta.

Ihanaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?