Seksi
Nimimerkki: En uskalla

Itsetyydytys ja immenkalvo

Moi, oon 12v tyttö. Kokeilin eilen ekan kerran runkkaamista, mutta en uskaltanut puhkaista limakalvoa, koska ajattelen että se sattuu.

Hei!

Itsetyydytys on hyvä ja turvallinen tapa tuottaa itselle hyvää oloa ja tutustua oman kehoon ja nautintoon. Siinä pätee saman säännöt kuin muissakin asioissa. Eli kannattaa tehdä sellaisia asioita, jotka tuntuvat hyviltä ja välttää asioita, jotka epäilyttävät tai aiheuttavat esimerkiksi kipua. Oletkin kuunnellut omia tuntemuksiasi ja jättänyt tekemättä sellaista, jonka epäilet aiheuttavan kipua.

Tarkoitit varmaankin limakalvolla emättimen aukon suulla olevaa ns. immenkalvoa. Se on rengasmainen kudos, joka suojaa emättimen aukkoa. Joillakin se voi olla paksu ja joillakin ohut ja joustava, jotkut eivät ehkä tunne sitä lainkaan. Immenkalvo venyy iän ja murrosiän tuomien hormonien myötä itsestään joustavammaksi. Joskus immenkalvo voi ensimmäisten itsetyydytyskertojen, sormetuksen, yhdyntöjen tai tamponin asettamisen yhteydessä venyä ja joskus myös hieman repeytyä, jolloin voi vuotaa vähän verta. Se on täysin harmitonta. Monella immenkalvon aukko on sen verran väljä, ettei se aiheuta kipuja tai verenvuotoa.

Voit kokeilla itsetyydytyksessä asioita, jotka tuntuvat sinusta hyviltä tehdä, ja myös jossain vaiheessa halutessasi kokeilla, miltä sinun immenkalvosi tuntuu.

Hyvää kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?