Seksi
Nimimerkki: Jussi

Itsetyydytys ja esinahkan irtoaminen terskasta

Moikka!
Masturboin 3vkoa sitten melkokovakouraisesti. Tämän jälkeen huomasin, että pieni kiinnike? Mikä ilmeisesti kaikilla pitää olla kiinni, sen vasemmalta ja oikealta puolelta esinahka oli irronnut siitä paksuimmasta kohdasta ja sen alla olevaa ohuempaa vartta näkyi. Onko tämä normaalia/kuiluuko näin tapahtua. Kipua tai kirvelyä ei ole muuten kuin todella harvoin.

Moikka! Kiitos kysymyksestä.

Jos oikein ymmärrän kuvauksestasi, kerrot masturboineesi melko kovakouraisesti, jonka jälkeen huomasit, että esinahka oli irronnut peniksen päästä eli terskasta tietyiltä kohdin.

Esinahka tosiaankin irtoaa terskan pinnasta ja liukuu terskan taakse viimeistään murrosiässä, eli kyse on täysin normaalista asiasta. Tämä irtoaminen tapahtuu useimmilla luonnostaan, ja esinahan kiinnikkeet poistuvat murrosiän myötä vähitellen itsestään. Sinun tapauksessasi tämä tapahtui todennäköisesti nyt osittain kovakouraisemman itsetyydytyksen myötä.

Kiinnikkeitä voi myös varovasti koittaa irrotella vetämällä esinahkaa toistuvasti niin taakse kuin pystyy. Vetäminen saa tuntua hiukan epämiellyttävälle, muttei selvästi kivuliaalle, eikä kiinnikettä saa väkisin repäistä, sillä se voi aiheuttaa arpeutumista ja arpeutumisen myötä tunnon alenemista. Jatkossa ehkä kannattaa siis olla myös hieman varovaisempi itsetyydytyksessä.

Kerrot, että sinulla ei ole kipua tai kirvelyä peniksessäsi, ja oletan ettei muutakaan normaalista poikkeavaa, joten voit olla huoletta. Jos asia kuitenkin aiheuttaa sinulle huolta, tai kipua tai muuta poikkeavaa ilmaantuu, voit käydä tarkistuttamassa asian vielä lääkärillä tai esimerkiksi kouluterveydenhoitajalla. Muistathan huolehtia myös hyvästä hygieniasta ja pestä peniksesi päivittäin lämpimällä vedellä huolellisesti myös esinahkan alta. Tämä ehkäisee tulehduksia.

Kivaa syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?