MieliSeksi
Nimimerkki: Hämmentyny

Ihastuminen ja seksuaalinen suuntautuminen

Hei! Oon tämmöneaika uskonnollisesta perheestä tuleva tyttö ja mua pelottaa kun en tiiä onko ns. homous raamatun mukaan väärin enkä saa oikein selkoa esim netistä enkä tosiaankaan oo kysymäs vanhemmilt koska oon ite ihastunu muutaman vuoden vanhempaan tyttöön ja mua ahistaa tää nii mitä pitäisi tehä?

Hei! Kiitos tärkeästä viestistäsi.

Hyvä että olit meihin yhteydessä, koska tämä asia selvästi mietityttää sinua paljon. Kyse onkin aika moniulotteisesta aiheesta ja heti alkuun sanon, että valitettavasti emme pysty ottamaan asiaan uskonnollisesta näkökulmasta kantaa, vaikka nimenomaan tätä puolta asiassa pohdiskelet.

On kuitenkin hienoa, että olet ihastunut! Se on ihana tunne, joka tuo paljon voimavaroja ja iloa elämään. Tietysti ihastuminen voi myös mietityttää, jos ihastumisen kohde on itselle yllättävä. On kuitenkin tärkeä tietää, että me emme voi vaikuttaa siihen kehen ihastumme, eikä ihastuminen itsessään ole väärin, oli ihastumisen kohde kuka tahansa. Joskus ihastuminen menee ohitse yhtä nopeasti kuin se ilmaantuikin. Ihastumisen ei myöskään tarvitse tarkoittaa mitään sen enempää, kuin ihastumista: ihastumisen ei siis tarvitse määritellä sitä, millaiseksi koet seksuaalisen suuntautumisesi.

Moni nuori pohtii omaa seksuaalista suuntautumistaan ja nämä pohdinnat ovat tosi tärkeitä. Samaa sukupuolta olevaan ihastuminen voi tuntua hämmentävältä, erityisesti jos ympäristö on ihastumisesta eri mieltä tai jos siinä kokee ristiriitaa oman uskonnollisen vakaumuksen vuoksi. Eri uskonnoissa samaa sukupuolta oleviin seurustelusuhteisiin suhtaudutaan eri tavoin ja kristillisten kirkkokuntien sisälläkin aiheesta voi olla ristiriitaisia näkemyksiä. Ei ole siis ihme, jos olosi on hämmentynyt. Tärkeintä on kuitenkin se, että tiedät olevasi arvokas sellaisena kuin olet ja että olet itsellesi rehellinen siitä, mitä tunnet ja mikä sinulle on tärkeää elämässäsi.

Omaan seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvät pohdinnat ovat isoja ja niitä on ihan hyvä pyöritellä myös aikuisen kanssa. Hienosti niin teitkin tänne kirjoittamalla! Jossain vaiheessa asiasta voi olla hyvä jutella myös kotona, mutta sillä ei ole kiire. Voit ensin selvittää omia ajatuksiasi ottamalla esim. yhteyttä Väestöliiton nuorten seksuaalineuvontachatiin. Yksi paikka, jossa voit myös jutella aiheesta yksityisesti työntekijän kanssa on esim. Verkkonuorisotalo Loiste. Halutessasi voit jutella siellä myös muiden seksuaalista suuntautumistaan pohtivien nuorten kanssa. Palvelu on nimetön, eli voit osallistua nimimerkillä. Nuorille on olemassa myös muita chat-palveluja, joissa voit jutella luottamuksellisesti ja nimimerkillä aiheesta kuin aiheesta turvallisen aikuisen kanssa. Voit saada tukea pohdintoihisi myös oman seurakuntasi nuorisotyöntekijältä.

Toivottavasti tästä vastauksesta oli sinulle apua!

Oliko vastauksesta hyötyä?