Seksi
Nimimerkki: Moi

HPV-infektion parantuminen ja syövän kehittyminen

Hei!
Olen 15v tyttö, ja mietin että jos minulla olisi hpv infektio, suussa, pepussa tai alapäässäni, kehittyisikö niihin paikkoihin syöpä? Olenko minä, kun olen 15v, sen verran nuori että minulla paranee hpv infektiot todella hyvin, jos nuorilla paranee hpv infektiot todella hyvin, paraneeko ne joka paikassa todella hyvin, alapäässä, pepussa ja suussa? Onko nuorilla hpv:n aiheuttama syöpä minun ikäisilläni todella harvinainen? Onko nuorilla kaikki hpv:n aiheuttamat syövät, myös kaikki suun, pepun ja alapään alueen hpv aiheuttamat syövät todella harvinaisia? Ja jos minulla nyt kun olen 15v olisi hpv infektio, ja se lähtisi kehittymään syöväksi, olisiko minulla syöpä 10-20v päästä, kun olen 25-35? Vai paraneeko nuorilla hpv infektiot niin hyvin, että minulle ei nyt lähde kehittymään syöpää? Onko nuorilla kaikki syövät mitä alapäässä, pepussa tai suussa voi vaan olla hpv:n aiheuttamia, ovatko ne kaikki todella harvinaisia nuorilla ja paranevat itsestään?

Hei!

HPV-infektion saaminen ei tarkoita sitä, että saisi automaattisesti syövän. Erilaisia HP-virustyyppejä on runsaasti ja vain osa niistä aiheuttaa syöpää. Näitä syöpää aiheuttavia virustyyppejä kutsutaan suuren riskin HPV-tyypeiksi. Syövän kehittymiseen vaaditaan tällaisen suuren riskin HPV-tyypin aiheuttama pitkittynyt infektio. Kaikki suuren riskin HPV-infektiot eivät suinkaan pitkity ja pitkittyneen infektion lisäksi tarvitaan myös muita syöpää edistäviä tekijöitä. Syövän riskiä lisää muun muassa tupakointi ja muut seksitaudit (erityisesti klamydia). Nuorilla HPV-infektiot – myös suuren riskin HPV-infektiot – ja niiden aiheuttamat solumuutokset paranevat lähes aina itsekseen ja nuorella iällä HPV:n aiheuttamat syövät ovat kaikkialla elimistössä harvinaisia.

Mikäli asia vielä mietityttää sinua kovasti, suosittelen, että olet yhteydessä esimerkiksi kouluterveydenhoitajaan. Hänen kanssaan voit keskustella vielä lisää huolestasi.

Lisää aiheesta voit lukea vastauksista nimimerkeille Kysymys, 🥴🥴, 😱😱

Oliko vastauksesta hyötyä?