Seksi
Nimimerkki: tiedoton

Hormonaalinen ehkäisy ja tiputteluvuoto

Moi! Voinko olla raskaana ku oon syöny pillereitä nyt yli puolvuotta ja nyt syön kahta laattaa putkeen ja kuukautiset pitäs alkaa ihan parin päivän päästä niin oonko raskaana että onko se jotain raskausvuotoa vai tiputteluvuotoa? Ennen siis ei ole ollut tiputteluvuotoa ennen kuukautisia ku olen syöny pari laattaa putkeen ja oon ottanut pillerit oikein.

Moikka!

Tilanteessasi saattaa olla kyse siitä, että pillereiden vuotokontrolli ei enää riitä, jos olet syönyt kahta pillerilaattaa putkeen. Emme kuitenkaan voi ottaa asiaan sen suuremmin kantaa, vaan sinun täytyy olla asiasta yhteydessä paikkaan, josta ehkäisy on sinulle määrätty. Kysy asiantuntijalta -palvelun ohjeissa kerromme, ettemme valitettavasti vastaa enää lääkitystä koskeviin kysymyksiin.

Muistuttaisin myös siitä, että kondomi on ainoa ehkäisymenetelmä, joka suojaa myös seksitautitartunnoilta. Jos sinulla on ollut kondomilla suojaamatonta seksiä, suosittelen sinua hakeutumaan seksitautitesteihin. Myös ne voivat oireilla epämääräisenä vuotona.

Jos olet käyttänyt pillereitä oikeaoppisesti niiden pakkausselosteessa olevien käyttöohjeiden mukaisesti, on raskauden mahdollisuus todella pieni. Mikään ehkäisymenetelmä ei kuitenkaan yksinään ehkäise 100% raskaudelta, joten jos on syytä epäillä raskautta, ainoa keino varmistaa asia on tekemällä raskaustesti.

Oliko vastauksesta hyötyä?