Nuuska
Nimimerkki: mietintässäettä

Hengenvaarallinen määrä nuuskaa nieltynä?

Paljonko täytyy nielaista nuuskaa, jotta se olisi hengenvaarallista?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Nuuska sisältää runsaasti nikotiinia, ja nikotiini on myrkky. Nikotiinin myrkyllisyys riippuu annoksen koosta ja erityisesti siitä, kuinka paljon elimistöön nikotiinia on imeytynyt. Nuuskan nikotiinipitoisuudet vaihtelevat hieman merkeittäin, mutta on hyvä muistaa, että nuuskan sisältämä nikotiinimäärä ei vastaa suoraan elimistöön imeytyvän nikotiinin määrää.

Kysyit mikä määrä nuuskaa nieltynä olisi hengenvaarallista. Täysin tarkkaa määrää en osaa antaa sillä se riippuu nuuskan sisältämästä nikotiinista sekä myös mm. siitä, onko käyttäjä tottunut nikotiiniin. Käytännössä aikuisella 60 mg elimistöön imeytynyttä nikotiinia voi olla hengenvaarallista henkilölle, joka ei ole aikaisemmin altistunut nikotiinille. Tämä vastaa noin 5–6 nuuskapussin käyttöä. Nieltynä hengenvaarallisen annoksen määrä voi olla pienempi. Nuorilla määrä voi olla myös pienempi ja pienillä lapsilla jo yhden nuuskapussin nieleminen voi aiheuttaa vakaviakin myrkytysoireita. Nikotiinimyrkytyksen oireita ovat muun muassa pahoinvointi, oksentelu, päänsärky, vatsakrampit ja vapina. Jos olet niellyt nuuskaa ja epäilet myrkytystä, voit soittaa myrkytystietokeskukseen.

Nuuskaa ei pidä missään nimessä niellä, emmekä me Fressiksellä suosittele sen käyttöä muutenkaan. Nuuskan terveyshaitoista voi lukea lisää Fressiksen tietopankistaFressiksen nuuska-aiheisista artikkeleista ja Ilman syöpää -sivustolta.

Aurinkoista kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?