Seksi
Nimimerkki: häiritsevää

Häiritsevä käytös koulussa

Yks poika mun luokalla tuijottaa mua ja joitain muita tyttöjä koko ajan. Ja sitte sillä vielä seisoo usein ja se on tosi häiritsevää. Ymmärrän että niille normaali asia mutta tuntuu että tolla koko ajan seisoo ja sitte kun se vielä vahtaa. Muutenki se poika ei edes esim. huolehdi hygieniasta mitenkää ja sillä on aina samat vaatteet ja käyttää vielä tiukkoja housuja. Voiko tälle tehdä jotain?? Ei oikein voi olla huomaamatta kun joka kerta kääntyy niin se tuijottelee jostain ja jos yrittää olla huomaamatta niin tuntee sen tuijotuksen vieläki ja se on inhottavaa. Ja en tiiä että liitynkö mä siihen jotenkin kun se aina vaan vahtaa ja vahtaa ja en haluaisi että kukaan ajattelee musta tolla tavalla.

Hei ja kiitos viestistäsi.

Kertomasi tilanne on ymmärrettävästi kurja ja voi tuntua hankalalta ratkaista.

Erektio, eli tilanne, jossa penis ”seisoo”, on tila johon poikien voi olla vaikea joskus vaikuttaa. Se ei aina liity siihen, että haluaisi tai ajattelisi seksiä, vaikka tämä tuleekin usein ensimmäisenä mieleen. Erektio voi kuitenkin tulla myös mm. kovasta virtsaamisen tarpeesta, jännittämisestä, pelosta tai jos innostuu jostain asiasta. Syitä on siis monia. Voi olla, että poika pitää sinusta tai jostain muusta, ja tilanteen aiheuttama jännitys aiheuttaa tahattomasti peniksen seisomisen. Mutta yhtä hyvin voi olla, että hän kokee ulkopuolisuutta tai on hämillään ja penis reagoi siihen. Syy ei siis välttämättä liity siihen, että hän olisi sinusta tai muista tytöistä kiinnostunut.

On kuitenkin hyvin ymmärrettävää, että nämä tilanteet eivät tunnu sinusta kivalta. Voi olla, että tilanne ei tunnu pojankaan mielestä mukavalta, kun oma keho reagoi niin, että siihen voi olla itse vaikea vaikuttaa. Tuijottaminen ei kuitenkaan ole hyvää käytöstä ja on ihan sallittua pyytää toista lopettamaan. Jos asiasta sanoo, on se hyvä sanoa kahden kesken, eikä niin, että aiheuttaa toiselle nolon tilanteen. Voi nimittäin myös olla, että poika ei ole itse huomannut tuijottavansa, tai ymmärtänyt että se ei tunnu kivalta. Voit ottaa asian esiin vaikka näin: ”En tiedä oletko huomannut, mutta tuntuu että katsot meitä paljon ja se ei tunnu kovin kivalta”. Tällöin et suoraan syytä poikaa, jos onkin niin, että hän ei ole itse hoksannut koko tilannetta.

Asiasta voi sanoa myös esim. terveydenhoitajalle, joka voi ottaa asian puheeksi hienovaraisesti niin, että ei käy ilmi kuka asiasta on sanonut. Sinulla on oikeus saada olla rauhassa, ilman häiritsevää käytöstä, eli asiasta on ihan perusteltua sanoa. Jos kaipaat vielä lisää tukea asian ratkaisemiseksi, voit olla yhteydessä esimerkiksi Väestöliiton nuorten seksuaalineuvontachatiin.

Tsemppiä, toivottavasti tilanne ratkeaa pian!

Oliko vastauksesta hyötyä?