Seksi
Nimimerkki: Toivala

Esinahka ja seksuaalinen nautinto

Liikkuuko pojilla esinahka yhdynnän aikana terskan päällä edestakaisin? Sekö heille tuottaa sen seksuaalisen nautinnon? Mistä ympärileikattu poika voi saada nautintoa? Voiko ympärileikatulla pippelillä tuottaa tytölle nautintoa?

Hei, kiitos kysymyksestä!

Nautinnon kokemus on hyvin yksilöllistä. Erektiossa esinahka vetäytyy taakse ja juuri vetäytyminen voi tuottaa erityistä mielihyvän tunnetta. Esinahassa on tiuhassa tuntohermoja. Peniksiä, terskoja ja esinahkoja on erilaisia, ja toisilla esinahka on löysempi kuin toisilla. Esinahka voi liikkua myös terskan päältä seksin aikana, varsinkin, jos erektio ei ole täysin kovettunut. Nautinnon kokemukseen vaikuttavat fyysisen tuntemuksen lisäksi läheisyys ja yhteyden tunne kumppaniin. Fyysistä nautintoa voi saada myös muista kehon osista ja seksitavoista kuin genitaalialueet tai yhdyntäseksi.

Ympärileikkaus tarkoittaa koko esinahan tai sen kärkiosan poistamista leikkauksella. Syy ympärileikkaukseen voi olla esim. uskonnollinen, kulttuurillinen, lääketieteellinen tai esteettinen. Tutkimuksissa on vastakkaista tietoa siitä, millä tavalla ympärileikkaus voi vaikuttaa seksuaalisen nautinnon kokemukseen. Ympärileikkauksen on väitetty sekä lisäävän että vähentävän seksissä koettua nautintoa. Tässäkin kohtaa merkittävintä on varmasti yksilön kokemus ja missä iässä ympärileikkaus on suoritettu. Esinahka on tuntoherkkää aluetta ja sen poistaminen voi vaikuttaa seksuaalisen nautinnon kokemukseen. Koska esinahka suojaa terskaa, ympärileikatun miehen terskaan saattaa kehittyä ohut, kova ihokerros, joka heikentää tuntoaistia. Jotkut miehet taas ovat kokeneet ympärileikkauksen parantaneen seksuaalista nautinnon kokemusta. Ympärileikatulla peniksellä voi ilman muuta tuottaa nautintoa myös naispuoliselle kumppanille.

Lisää esinahkasta voit lukea Hyvä kysymys -sivun artikkelista.

Oliko vastauksesta hyötyä?