Seksi
Nimimerkki: 15-vuotias poika

Erektiohaasteet

Moi! Mua on mietityttänyt yksi juttu! Mä oon lähiaikoina huomannut, että on hankalaa saada erektiota, vaikka olisi kiihottunut… Minulla on ollut samanlaisia tilanteita ennenkin, kylläkin vain muutaman päivän kestäviä, mutta tämä on nyt kestänyt jo pari viikkoa.

Moikka!

Erektiohaasteiden taustalla voi olla monia tekijöitä. Näitä voivat olla psykologiset tekijät kuten uupumus tai stressi, fysiologiset tekijät kuten lääkitys tai testosteronin vähyys tai sosiaaliset tekijät kuten partneriseksiin liittyvä suorituspaine. Nuorilla erektiohaasteiden taustalla on usein psykologiset tekijät, esimerkiksi jännittäminen tai muut tuntemukset.

Erektio on monimutkainen tapahtuma ja aina se ei tapahdu, vaikka tuntisi kiihottuneisuutta. Erektion kovuus vaihtelee luonnollisesti seksin aikana kiihotuksen mukaan ja sen lopahtaminen tai pehmeneminen on hyvin tavallista. Erektion lopahtaminen toistuvasti voi johtaa negatiiviseen kierteeseen ja tällöin on hyvä pohtia, mitkä asiat vievät takaisin kohti voimakasta kiihottuneisuutta.

Jos erektio lopahtaa, huomioi se myötätuntoisesti. Yritä rauhoittaa kehoa ja mieltä ja palata niiden asioiden pariin, jotka kiihottavat sinua. Onko mielessäsi esimerkiksi jokin seksuaalinen mielikuva, joka saa sinut kiihottumaan tai millainen kosketus saa kehosi innostumaan? Anna keholle aikaa päästä takaisin kiihottuneisuuteen ja erektioon. Tärkeää olisi, ettei yritä pakottaa kehoa johonkin, mihin se ei juuri sillä hetkellä pysty.

Mikäli haasteet jatkuvat, sinun kannattaa keskustella asiasta tarkemmin esimerkiksi seksuaalineuvojan tai -terapeutin kanssa. Esimerkiksi Sexpon neuvontapalvelut tarjoavat maksutonta keskusteluapua seksuaalihaasteisiin.

Aurinkoista alkukevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?