Seksi
Nimimerkki: Tietämätön

Erektio ja esinahka

Onko epänormaalia, jos erektion aikana esinahka ei veny terskan päältä? Olen siis 17-vuotias.

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Vauvoilla esinahka peittää terskan kokonaan ja on vielä kiinni siinä. Yleensä murrosiässä sukuelimien kasvaessa ja kehittyessä esinahkakin löystyy ja irtoaa terskan päältä. Tällöin se on vedättävissä terskan taakse ja erektiossakin, peniksen paisuessa ja jäykistyessä, esinahka luiskahtaa terskan päältä. Peniksiä, terskoja ja esinahkoja on erilaisia, ja toisilla esinahka on löysempi kuin toisilla. Yleensä jos esinahka ei aiheuta mitään haittaa, sille ei tarvitse tehdä mitään.

Joillakin pojilla esinahka voi kuitenkin jäädä kireäksi. Tällöin peniksen jäykistyessä se voi jopa kiristää ja aiheuttaa kipuakin seksissä. Lisäksi jos esinahkaa ei saa vedettyä taakse, pesut sen alta eivät onnistu ja seurauksena voi olla toistuvia tulehduksia. Esinahan alle nimittäin kertyy luonnostaan vaaleaa eritettä, joka on hyvä pestä päivittäin vedellä pois tulehdusten välttämiseksi.

Niin kauan kuin esinahka ei aiheuta mitään haittaa (esim. kiristää tai on toistuvia tulehduksia), sille ei tarvitse välttämättä tosiaan tehdä mitään. Jos esinahka aiheuttaa haittaa, sitä on hyvin hankala vetää taaksepäin tai asia muuten huolestuttaa, sinun kannattaa käydä lääkäriin vastaanotolla keskustelemassa asiasta. Jos esinahka todetaan kireäksi, sitä pystyy jossain määrin itse ajan kanssa venyttämäänkin. Joskus harvoin esinahan vapauttamiseksi voidaan tehdä myös kirurginen toimenpide.

Mukavaa syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?