Mieli
Nimimerkki: Tyttö

Epävarmuus painosta ja kiusaaminen

Oon siis nyt 13v ja 7lk. Mua huolestuttaa mun paino. Kaikki mun luokkalaiset painaa mua tosi paljon vähemmän… Jotkut painaa jopa 20kg vähemmän ku mä ja on melkee mun pitusia. Nään kans joka päivä somessa tyttöjä/naisia joilla on just se ihanteellinen kroppa, mut ne silti valittaa siitä tai yrittää laihuttaa lisää 🙁 Oon siis ite 163cm pitkä ja painan noin 56kg…(tuntuu et oisin ylipainonen) Mul on paljon rasvaa vatsassa vaikkei sitä huomaa vaatteiden läpi. Mua alettii kiusaa jo 1lk ja nyt 7lk ollaa haukuttu kans tosi paljo. Mun äiti tietää tästä mut ei kovin paljoo auta tai mitää… Välil on tullu tosi paljon ajatuksii et pitäiskö mun vaa tyylii kuolla nii sit kaikkien muitten elämä ois parempaa… En tiiä mitä järkee elämäs enää on ku ei kukaa välitä ja tää on täyttä p*sk**!

Moikka ja kiitos tärkeästä viestistäsi!

Jokainen kehittyy ja kasvaa eri tahtiin ja se näkyy vahvimmin juuri murrosiässä. On siis hyvin tavallista, että oma kroppa voi olla hyvinkin erilainen saman ikäisiin verrattuna. Epävarmuutta omasta kehostaan kokee lähes jokainen nuori jossain vaiheessa ja omaa kroppaa verrataan muihin. Myös he, joiden kroppa on sinun mielestäsi täydellinen kokevat epävarmuutta, ihan kuten kerroitkin.

Kerroit myös, että sinua kiusataan koulussa. Kiusaaminen ei ole koskaan ok ja voi vaikuttaa syvästi siihen, miten kiusattu näkee itsensä. Usein kiusaamista kokeneet kokevat olevansa täynnä vikoja ja huonompia kuin muut, vaikka tämä ei missään nimessä pidä paikkaansa. Kiusaaminen kertoo usein kiusaajan omasta pahasta olosta ja epävarmuuksista, joista yritetään päästä eroon.

Oletko kertonut tilanteestasi kenellekään muulle aikuiselle kuin äidillesi? Olisi tosi tärkeää, että saisit juteltua asiasta kunnolla, etkä joutuisi pohtimaan näin isoja asioita yksin. Ulkopuolisen ihmisen kanssa asioita oppii katsomaan vähän eri suunnasta. Voisitko ajatella, että kävisit juttelemassa asiasta terveydenhoitajan kanssa? Hän voisi samalla ottaa kantaa tuohon huoleesi painostasikin – paino ja pituus eivät ole ainoita mittareita terveydestä. Jos omista huolista kertominen tuntuu haastavalta, voit näyttää myös tämän viestin, olit siihen kirjannut tosi hyvin ajatuksiasi.

Jos kaipaat vielä rohkaisua, voit jutella ennen terveydenhoitajaa nimettömänä aikuisen kanssa esim. Sekasin-chatissa. Tärkeintä on nyt, että et jää yksin, vaan haet rohkeasti tilanteeseesi tukea. Ansaitset voida hyvin ilman kiusaamista ja huolia.

Oliko vastauksesta hyötyä?