Alkoholi
Nimimerkki: 14v poika

Epäsäännöllisen alkoholin käytön vaikutukset nuoren maksaan

Moro! kuinka paljon/ja millä tavalla epäsäännöllinen juonti vaikuttaa nuoren henkilön maksaan?

Hei 14 v poika!

Hienoa että pohdit alkoholin vaikutuksia elimistöön! Alkoholillahan on paljonkin erilaisia vaikutuksia erityisesti nuoren kehittymiseen, elimistöön ja terveyteen. Satunnaisellakin käytöllä voi olla monenlaisia vaikutuksia ja haittoja.

Siihen, millaisia vaikutuksia alkoholin käytöllä on juuri maksaan, liittyy myös juojan yleinen terveydentila sekä mahdolliset muut maksaa rasittavat tekijät, kuten jokin lääkitys. Terveellä ihmisellä kertaluontoinen ja/tai vähäinen satunnainen käyttö rasittaa maksaa, mutta ei välttämättä aiheuta pysyvää haittaa tai muita pidempiaikaisia vaikutuksia. Yleensä siihen, että alkoholi aiheuttaa isompia tai pysyviä haittavaikutuksia, vaaditaan pidempiaikaista ja runsasta alkoholin käyttöä. Jos epäsäännöllinen juominen on runsasta, voi silläkin olla pysyviä haittavaikutuksia.

Mikäli alkoholin juominen ja sen seuraukset mietityttävät ja huolestuttavat sinua, ei sitä kannata tehdä. Turvallista tai täysin riskitöntä tapaa käyttää alkoholia ei ole, eikä sitä siksi voida suositella etenkään kehittyville lapsille tai nuorille. Voit lukea lisää alkoholista ja sen haitoista Fressiksen tietopankista.

Oliko vastauksesta hyötyä?