Seksi
Nimimerkki: Jotain

Ensimmäiset kuukautiset

Moi. Eli siis onkohan mun kuukautiset jo alkaneet kerran tuli 2 päivän ajan rusehtavaa vuotoa emättimessä mutta en ole varma olinko lyönyt sen johonkin. Valkovuotoa on ollut noin 2 vuotta ja vatsaan sekä emättimen alueelle on tullut pientä pistelyä se on huolestuttanut minua. Ja onko olemassa mitään keinoja miten saisi kuukautiset alkamaan?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Kuukautisesi alkoivat varmasti tuolloin, kun sinulta tuli muutaman päivän ajan rusehtavaa vuotoa. Ensimmäiset kuukautiset ovat usein juuri kuvailemaasi rusehtavaa vuotoa, jota voi tulla vain muutaman päivän ajan. Kuukautiset ovat jokaisella tytöllä yksilölliset, ja aluksi kuukautiset voivat olla hyvinkin epäsäännölliset. Älä siis ihmettele, jos kuukautiset eivät tule näin aluksi joka kuukausi, se on täysin normaalia. Valitettavasti ei siis ole mitään kikkaa, miten saisi kuukautiset alkamaan. Pidä kuitenkin mukanasi aina varmuudeksi siteitä seuraavaa vuotoa varten. Joskus alavatsan kivut tai rintojen arkuus voivat olla merkkejä alkavista kuukautisista, mutta joskus vuoto voi alkaa yllättäenkin. Voit käydä lukemassa usein kysyttyjä kysymyksiä kuukautisista täältä.

Kerroit, että olet kokenut vatsassa ja emättimen alueella pientä pistelyä. Ei kuulosta vakavalta, mutta näin viestin perusteella on vaikea arvioida sen enempää. Jos sinua tämä pistely kovasti huolestuttaa tai se pahenee, kerro siitä esimerkiksi äidillesi ja voitte pohtia yhdessä, onko tarpeen käydä lääkärin vastaanotolla 😊

Kivaa loppuvuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?