Ruoka

Enchiladat

Enchilada-tortillakääröt valmistat helposti vaikka viikonlopun herkuttelua varten.

Enchiladat
Annoskoko: 200g
Valmistusaika: 50 min
= löytyy Sydänmerkki-tuotteena

Raaka-aineet

8 täysjyvätortillaa
300 g porsaan filettä tai paistia
300 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 chilipaprika
1 paprika
1 rkl öljyä
200 g maissia (pakaste)
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl suolaa
1 dl tuoretta korianteria

Pinnalle

100 g juustoa

Valmistusohje

1. Suikaloi liha ja kesäkurpitsa. Hienonna sipulit ja chili sekä kuutioi paprika.
2. Ruskista lihat kevyesti paistinpannussa öljyssä. Lisää sipulit ja chili sekä kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota muutama minuutti. Lisää maissinjyvät ja tomaattimurska ja anna hautua 5-10 minuuttia eli kunnes osa nesteestä on haihtunut. Mausta.
3. Jaa täyte tortillaletuille ja kääri ne rullalle. Asettele kääröt uunivuokaan leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin. Raasta juusto ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
4. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.

Vinkki

Possunlihan tilalle sopii myös broileri tai jauheliha. Kasvisversion valmistat nopeasti vaikkapa soijasuikaleista tai quorn-kuutioista.

Valitsemalla kaupassa Sydänmerkki-tuotteen voi helposti parantaa omaa ruokavaliotaan terveellisempään suuntaan. Katso kaikki Sydänmerkki-reseptit täältä.

Katso myös

Artikkeli
Ruoka

Pannukakku

Herkullinen ja helppo pannukakku on klassikko jälkiruokien joukossa.

Artikkeli
Ruoka

Mantelinen tuorepuuro

Runsaskuituiset chian siemenet tuovat vaihtelua aamupuuroon.