Seksi
Nimimerkki: Tota noin

Emättimen tiukkuus

Oon 17. Mua jännittää se että sitten kun tulee ensimmäinen yhdyntäkertani, niin mahtuuko pojan penis emättimeeni. Kun olen kokeillut sormilla niin yksi sormi mahtuu ja toinen sormi alkaa jo kiristämään. Olen miettinyt että onko emättimeni poikkeuksellisen ahdas.

Edelliseen viitaten tamppoonin laitto on ollu minulle jo 2 vuotta vaikeaa. Aika ajoin yritän kuukautisteni aikana kokeilla sitä, mutta se ei vaaan mene helpolla. Olen laittanut rasvaa tamppoonin päähän ja silloin olen saanut sen sisääni, mutta tunnen sen silti. Tamppooninhan ei pitäisi tuntua niin en ehkä vaan uskalla laittaa sitä tarpeeksi syvälle kun pelotta myös jos narua katkeaisi.

Mietin vaan et jos tamppoonin laittaminen on tosi haastavaa niin miten sitten peniksen kanssa voi onnistua. Pitäisikö tiukalle emättimelle tehdä jotain???

Heippa ja kiitos kysymyksestäsi!

Mitä luultavimmin emättimesi ei ole liian tiukka. Emätin kyllä venyy. Kun tekee mieli seksiä, kehossa tapahtuu erilaisia asioita. Emätin alkaa kostua, sen seinämät täyttyvät verellä ja emätin laajenee. Samalla emättimen suuaukko pehmenee ja yhdyntä voi onnistua. On siis tärkeää tietää, että ”lepotilassa” emättimesi on erilainen kuin kiihottuneena. On hyvin tärkeää huolehtia siitä, että ennen kuin yhdyntää yrittääkään, on tarpeeksi kiihottunut. Aikaa pitää siis käyttää kaikkeen muuhun mukavaan kosketteluun, hyväilyyn, jutteluun.

Emättimen suulla sijaitsee immenkalvo. Tämä kalvo on ohutta ja venyvää. Ensimmäisinä yhdyntäkertoina, samoin kuin tamponia laittaessa, kalvo venyy ja painuu sivusuuntaan. Sekin tekee emättimen suuaukon vähän väljemmäksi.

Pohdit kysymyksessäsi myös tamponin käyttöön liittyviä haasteita. Tamponi tuntuu emättimessä ikävälle, jos se jää liian alas, eli liian lähelle emättimen suuaukkoa. Kun se taas on paikallaan tarpeeksi syvällä emättimessä, sen ei pitäisi tuntua kuin pienen hetken. Tamponia ei voi laittaa, jos ei ole tarpeeksi vuotoa. Kuivia limakalvoja pitkin tamponia on mahdotonta liu`uttaa kivuttomasti sisään. Tamponin naru ei katkea. Voit aivan turvallisesti harjoitella sen käyttöä. Aloita pienimmällä tamponilla ja laita se puhtain sormin mahdollisimman syvällä emättimeen. Ei kuitenkaan niin syvälle, että tunnet kipua (kohdunsuussa). Jos käytössäsi on asettimellinen tamponi, pitää koko asetinputken pituus viedä emättimeen ennen tamponin ”laukaisua”. Lisää vinkkejä tamponin laittamiseen löydät esimerkiksi täältä.

On hyvä muistaa, ettei seksi ole kilpaurheilua, eikä tekniikkalaji. Se on juttu, jota saa rauhassa harjoitella, kokeilla ja etsiä itselle kivoimmat jutut. Ekat seksikerrat harvoin ovat tajuntaa räjäyttäviä, niissä vasta kokeillaan ja ihmetellään. Vähitellen seksi alkaa sujua, ihan niin kuin mikä tahansa muukin uusi asia. On supertärkeää, että kerrot kumppanillesi sitten kun aika on, että sinua mahdollisesti jännittää. On myös tärkeää edetä sopivan hitaasti teidän kummankin fiiliksiä kuunnellen. Jos seksi ei kuitenkaan ota onnistuakseen, älä lannistu, vaan yrittäkää myöhemmin uudelleen. Jos usean yrittämisen jälkeen ongelmia vielä ilmenee, suosittelen tilanteen selvittämiseksi käymään lääkärin kanssa juttusilla.

Aurinkoista kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?